FOTO: Deloraine představili Praze pohanské božstvo, příběhy ze Zaklínače i novou píseň

Vydáno: 05.03.2024 23:04 - Ondra Weisbauer

V náhradním termínu po neuskutečněném prosincovém koncertě se brněnští pohané Deloraine 28. února konečně objevili v pražském Lucerna Music Baru. Nechybělo mohutné veslování drakkarů, vzývání bohů, popíjení medoviny, ani svůdné tanečnice.
Středeční večer odsartovala rázným niněrou prokládaným folkmetalem Michalina Malisz (ex-Eluveitie) se svojí polskou formací Lyrre. Ostré kytarové tóny v paganfolkově laděném večeru sice zpočátky nemusely sednout všem dostaveným přihlížejícím, ale přesto si skupina postupem času získala přízeň většiny plnícího se prostoru.




Svoji českou premiéru si u nás střihla harfenistická dvojčata Camille a Kennerly Kitt, známé jako The Harp Twins. V jejich symfonických podáních si mohli fanoušci užít hity AC/DC, Iron Maiden, Rolling Stones i několika seriálových znělek. Harfenistky nebyly ovšem jediným důvodem, proč by si nezasvěcený připadal, že vidí dvojmo. V druhé polovině setu byly jejich jemné nástroje doprovázeny dalšími identickými sourozenci - bubenickými bratry Volfgang Twins.




O tom, že byl výběr předskokanů rozumný, se asi mohl přesvědčit každý, kdo se ve vyprodaném klubu nacházel. Jakmile se na scénu dostavili Deloraine, všechna energie našetřená během poklidného setu dvojčat, byla totiž víc než potřeba! Magická atmosféra stvořená válečnými pomalováními i nádhernými kostými (u kapely i obecenstva) jako by všechny uvnitř klubu zanesla do tajemného světa bohů, elfů, čarodějnic i válečníků. Na pódiu se v průběhu koncerta vystřídali tanečnice, čarokrásné Yennefer, děsuplná vědma, keltský bůh Cernunnos i sám "Bílý vlk" Geralt z Rivie. Nebylo tak nouze o bouřlivý potlesk, mávání s rukama nad hlavou, sborový zpěv ani vlnění se do rytmu. Přišlo by i na tanec... kdyby jen nebylo ve vyprodaném Music Baru tolik těsno. V závěru večera skupina poprvé představila novou skladbu "Pán havranů" věnovanou skandinávskému Všeotci, bohu Ódinovi, s příslibem, že na nové desce se usilovně pracuje. Jestli teď po přečtění litujete, že vám tato pohansky laděná událost utekla, nevěšte hlavu. Brňáci se do Prahy opětovně zastaví 26. července. Zahrají ve venkovním areálu Džungle BKAO v parku Stromovka. 


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení