Polaris vezou do Prahy zmar a beznaděj. A hvězdný support

Vydáno: 01.03.2024 22:33 - Tisková zpráva

Strach jako velký rozdělovač lidstva, ale také jeho nejsilnější sjednotitel. Právě tato myšlenka je jádrem nejnovějšího, třetího alba "Fatalism" od australanů Polaris. Čtyřčlenná úderka ho naživo předvede už 19. března v pražské MeetFactory.
Nahrávku formoval pocit beznaděje a dystopie, jenž v posledních letech pohltily svět, doprovázenou zdrcujícím dojmem, že nemáme moc hýbat osudem. Album prosycené jak úzkostí, tak skrytou katarzí a těžším zvukovým terénem organicky navazuje na ponuré obrazy a úderné zvukové krajiny, které prostupují již předchozím albem "The Death of Me", nominovaným na cenu ARIA v roce 2020.

Polaris se ale rozhodli nestagnovat, namísto toho se na nové desce otevírají reflexi a zároveň využívají charakteristickou směs melodického metalcoru, svěžího post rocku, elektronických výkvětů a dalších prvků, které jsou pro tuto pětici ze Sydney typické.

"Myslím, že mnoho z nás nezažilo ještě ve svém životě nezažilo takové období rozpolcení," říká bubeník a autor textů Daniel Furnari, "a v určitém okamžiku mě napadlo, že přes všechny konflikty a debaty, které všude zuří, je možná jedna věc, která je univerzálně příbuzná, a to, že se všichni bojíme. Bez ohledu na to, na jaké straně stojíme vypadají potenciální dopady děsivě."

Jako hosté se představí Silent Planet, Thornhill a Paledusk.


Polaris - NIGHTMARE [Official Music Video]



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení