Zpěvák Iron Maiden má vlastní ještěrku. Nový druh vědci objevili v Peru

Vydáno: 12.02.2024 21:30 - Ondra Weisbauer

Iron Maiden pořád válí a to nejen v uších nás, fanoušků, ale i vědců. Po pavoukovi přichází další druh nesoucí název podle zpěváka Bruce Dickinsona. Jde o ještěrku Enyalioides dickinsoni.
Leguánovitý ještěr Enyalioides dickinsoni byl nalezen v lesích Cordillera de Colán, což je oblast Amazonie na severovýchodě Peru. Ačkoliv Sernanp (správa přírodních chráněných území) potvrdila, že jde opravdu o pojmenování podle zpěváka Paula Bruce Dickinsona z Iron Maiden, konkrétní osoba, které může zpěvák za nového jmenovce poděkovat není známa. 


Nejde o jediný případ, kdy byl nějaký druh pojmenován po zpěváku legendárních britských heavymetalistů. V roce 2019 byli brazilskou bioložkou Christinou Rheims objeveny čtyři druhy pavouků, z nichž všichni byli pojmenováni dle jejích oblíbených rockových hudebníků - jedním z nich je i Extraordinarius bruceinkinsoni.

Mezi další známé kapely a hudebníky, po nichž jsou pojmenovány nedávno objevené druhy patří božský Lemmy z Motörhead, Dave Mustaine z Megadeth, Freddie Mercury, Metallica, Sepultura, či Nightwish.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení