TOP ALBA 2023 podle redakce Fakkera (I.): vybírá Dominik „Dom“ Šidlo

Vydáno: 01.01.2024 00:53 - Dominik Šidlo

Následky koronavirů, aspoň v hudebním světě, pominuly. Kapely už nezpívají o strastech pandemie, ale o klasických depresích a úzkostech... jooo, svět je v pořádku. A přesně taková deska, tedy ubrečená, plná smutku a zlomených srdcí, se dostala i letos na první příčku mého výběru. Už nějakou dobu nejsem smutným člověkem, ale procítěný a srdcervoucí alba mě prostě pokaždý strhnou.
Currents 2023CURRENTS
The Death We Seek

Nejlepší song: So Alone

Je náhoda, že i loni jsem měl na prvním místě desku začínající "The Death ..."? Vlastně ani ne, znovu jde o bolavýma emocema natřískanou placku, která člověka naprosto vytrhne z normálního života a na hodinu ho pošle do úplně jinýho, temnýho a strašidelnýho světa. Currents už odzačátku balancují na hranici zdravý mysli a šilenství a "The Death We Seek", byť kapelu nijak zvlášť hudebně neposouvá, nádherně vystihuje jejich esenci. Není to masochismus, pořád si do uší (a do duše) pouštět ničivý a melancholický pecky, který se nimraj v mých největších bolístkách a nedaj mi klidu? Asi jo, ale díky nim se cítím naživu, a připomínají mi, proč vlastně chci každej další den zvednout zadek z postele a žít.


P.S.: Aby to v tom emíčkovým textu nezaniklo, i po zvukový stránce je to naprostá špica, Currents se předvedli v tom nejlepším světle.


2. DOPE - Blood Money Part Zer0
3. ENTER SHIKARI - A Kiss for the Whole World
4. SLEEP TOKEN - Take Me Back To Eden
5. KING 810 - Follow My Tears


CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO:  Beartooth - The Surface, Spiritbox - The Fear of Fear, Missio - I Am Awesome, the.switch - Skrytý místa, Linkin Park - Meteora 20th Anniversary Edition
 
 
TOPKY PŘEDCHOZÍCH LET:
TOP ALBA 2022 podle redakce Fakkera: vybírá Dominik „Dom“ Šidlo
TOP ALBA 2021 podle redakce Fakkera: vybírá Dominik „Dom“ Šidlo
TOP ALBA 2020 podle redakce Fakkera: vybírá Dominik „Dom“ Šidlo
TOP ALBA 2019 podle redakce Fakkera: vybírá Dominik „Dom“ Šidlo
TOP ALBA 2018 podle redakce Fakkera: vybírá Dominik „Dom“ Šidlo


Currents - So Alone

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení