Je tohle nejlepší objev letošního roku? Dejte si domácí Kontua

Vydáno: 16.12.2023 17:25 - Dominik Šidlo

Moderně rocková banda Kontua se na scéně pohybuje už od roku 2018, čerstvým EPčkem "12 558" však posouvají svůj level o skok dál a aspirují na české EP roku.
Mimo ozkoušené stálice, které doručují kvalitní materiál pravidelně, se na tuzemské scéně občas vyloupne klenot, jenž dalece přestřelí veškerá očekávání. Jedním z nich je trio Kontua, jejichž členy můžete znát například z kapel Halo of the Sun nebo Goddess of Retribution.

EP "12 558" je nejen nápadité, barevné a emotivní, ale i špičkově zkomponované a nahrané. Tady máme co dočinění se světovou zvukovou úrovní.

Vlajkovou písní EPčka je song "Spirit", jež je veden silným úvodním riffem, který provází celou skladbu jako slogan. Nechybí moderní prvky jako stěny kytar, synthů a vokál podobající se stylu zpěvu Chestera Benningtona z Linkin Park. Kontua je obecně založena na čistých zpěvech, ale v tomto případě se kluci nebáli přitvrdit i s příležitostnými řevy a screamy.  Tématicky Spirit pojednává o schizofrenii, o tom co se děje v hlavě člověka s touto poruchou.

O klip, který pánové k songu natočili, se postaral Michael Novák.


Kontua - Spirit (Official Music Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení