50 Cent se vrací do Prahy s nejlepším kámošem a unikátní old-school show

Vydáno: 13.10.2023 17:16 - Papája Pečenková

Rapper 50 cent už 28. října dorazí do Prahy v rámci celosvětového turné The Final Lap Tour 2023, a to k 20. výročí vydání svého debutového alba "Get Rich or Die Tryin'". Na turné si přizve svýho dlouholetýho kámoše Bustu Rhymese a těšit se můžeme i na další speciální hosty.
50 cent byl v O2 areně naposledy loni na podzim, a to hned dvakrát za sebou, protože zájem byl obrovský. Podle statistik webu setlist.fm to byl první koncert v Česku od roku 2012. The Final Lap Tour odstartovalo v červenci 2023 v USA a končí v prosinci na Novém Zélandu. V Praze se Fifty představí 28. října 2023 v O2 areně.

I když jsme metalovej magazín a tohle je hip-hop, stejně nás tenhle old school rap bere. Busta Rhymes ma navíc song třeba s Linkin Park! Na koncertě Fiftyho zazní desítky oblíbených hitů a songy, který představí živě poprvé za několik desetiletí. "Get Rich or Die Tryin'" je jeho velmi úspěšný debut, který je jedním z nejrychleji prodávaných alb v historii.

A teď něco o Curtisovi "50 centovi" Jacksonovi. Kromě rapování se věnuje i herectví, režírování a produkci. V roce 2003 založil vydavatelství G-Unit Records a od tý doby podepsal smlouvu s řadou multiplatinových umělců. V roce 2005 rozšířil podnikání založením firmy G-Unit Film & Television, Inc. která produkovala různý druhy obsahu a prodala nespočet pořadů několika televizním stanicím. Mezi ně patří i kritiky oceňovaný seriál č. 1 na stanici Starz, "Power", ve kterým si nejen zahrál, ale také působil jako výkonný producent a režisér. A aby toho nebylo málo založil v roce 2016 společnost Sire Spirits, která je luxusní vinařskou a lihovarnickou společností vlastnící šampaňské Le Chemin du Roi a koňak Branson. Velmi multifunkční muž.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení