EXKLUZIVNĚ: Danny Worsnop (Asking Alexandria) promluvil o albu The Black

Vydáno: 24.10.2023 22:14 - Dominik Šidlo

Drama mezi Dannym Worsnopem a zbytkem Asking Alexandria snad neminulo nikoho, kdo kolem roku 2015 kapelu sledoval. Banda tehdy chvíli fungovala bez něj a vydala placku "The Black", ke které se doposud Danny Worsnop pořádně nevyjádřil. Pro magazín Spark však desku letmo okomentoval.
Jakkoli se to může zdát paradoxní, jedním z prodejně nejúspěšnějších alb kapely je deska "The Black" (2016), na které se však nepodílel zpěvák Danny Worsnop. Tehdy jej nahradil ukrajinský mladík Denis Shaforostov, neboť Danny se se zbytkem Asking Alexandria počátkem roku 2015 rozhádal a kapelu opustil. Denis onehdy vnesl do kapely čerstvou energii a noví Asking Alexandria se znovu stali velmi relevantním jménem na metalcorové scéně, obzvláště po vydání zmíněné nahrávky.

Brzy však přišel stále ne tak docela objasněný konflikt mezi Denisem a zbytkem skupiny, který byl dle nejasných slov zpěváka pravděpodobně založen na finančních neshodách, načež se Shaforostov ještě v roce 2016 vrátil na domovskou Ukrajinu a parta znovu zůstala bez zpěváka. O chvíli později se po usmiřovacích řečech do bandy vrátil Danny Worsnop a kapela se žánrově přehoupla do rockovějších a fanouškovskou základnou hůře stravitelných vod. Celá tato eskapáda působila groteskně a dětinsky, jestli si však z té doby něco pamatujeme, je to rozruch, jaký nahrávka "The Black" onehdy způsobila.

Sám Worsnop se k tehdejší situaci vrací nerad, otázku na nezvyklý ohlas desky však zodpověděl takto: "Já na té desce nebyl, ale - a teď se to pokusím říct politicky co nejkorektněji - viděl jsem čísla prodejů, ano, opravdu byla velmi vysoká. Vím ale taky, proč to tak bylo. A řeknu jen to, že velká část prodejů nebyla provedena lidskými bytostmi. To je k tomu ode mě vše." Naznačuje snad Danny, že desku hromadně skupovali boti, či snad kapela sama, aby zvedla čísla?

Více se k tomuto tématu nejspíš nikdy nedozvíme, jisté však je, že se skupina k albu téměř nevrací, živě od odchodu Denise nehráli z "The Black" jediný song a na sociálních sítích písně z oné fošny zmiňují velmi, velmi střídmě, a i to až v poslední době. Za tři roky deska oslaví deset let, třeba se ještě pánové umoudří a uspořádají výroční koncert, kam pozvou samotného Denise!


Kompletní rozhovor najdete v říjnovém čísle Sparku, k dostání právě teď!


ASKING ALEXANDRIA - The Black (Official Music Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení