Dymytry bez zpěváka! Protheus končí, kvůli prohlášení kapela sundala masky

Vydáno: 04.10.2023 21:11 - Ondra Weisbauer

K oslavě výročí 20 let existence přináší odmaskovaní Dymytry dramatickou zprávu. Po listopadovém koncertě zpěvák Jan Macků známý jako "Protheus" opustí skupinu a bude se plně věnovat pouze své sólové dráze.
V oficiální zprávě připojené k vysvětlujícímu videu zkráceně stojí: "Kdo nás zná a sleduje - ví, že v roce 2018 jsme prošli první velkou kapelní krizí. Ta se následně utlumila úspěchem tour a desky 'Revolter', takže vše vypadalo, že to nakonec ustojíme, ale bohužel se ukázalo, že neshody mají hlubší kořeny než jsme si mysleli. Tomu nepomohlo ani sólové turné a zahraniční cesty. Místo toho, abychom společně slavili 20 let na scéně, se každý vydal svou cestou. Odcizili jsme se jak lidsky, tak i žánrově, takže v tom už prostě nešlo dál pokračovat. Naši nejbližší jsou svědky, jak dlouho a jak moc jsme se trápili a jak moc jsme se snažili to slepit a udržet, ale bohužel se nám to nepodařilo. A asi se všichni shodneme, že hudba by se měla dělat z radosti a jedině pak tu radost můžete rozdávat."




Po vysněném koncertě, který odehraje skupina 24. listopadu v O2 areně, odchází Protheus oficiálně na sólovou dráhu a prioritou zbytku skupiny se tak stane hledání nového zpěváka, aby mohla hudba Dymytry žít i nadále. 


DYMYTRY - Oznámení



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení