Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Avenged Sevendfold - Life Is But a Dream...

RECENZE: Avenged Sevendfold - Life Is But a Dream...

Vydáno: 26.07.2023 00:13 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

I sebevětší hudební nadšenec jistě zná kapelu, kterou ostentativně obchází, byť si uvědomuje její význam. Kapelu, kterou i přes její nespornou velikost zkrátka ignoruje, byť je to ignorace iracionální, bez zjevného důvodu. Prostě se to tak nějak samo děje.

Avenged Sevenfold 2023AVENGED SEVENFOLD
Life Is But a Dream...

vyšlo: 2. června

Přiznávám se na těchto řádcích bez mučení, že přesně takový vztah mám už roky k Avenged Sevenfold. Nezměnilo to ani vystoupení kdysi před lety v Praze, které ve mně zanechalo naprosto nulový dojem. Studiovkou "Life Is But a Dream..." se ovšem náš vztah zásadně mění.

První kusanec "Game Over" a po jakémsi renesančním intru se rozjíždí pecka, která jako by vypadla z šuplíku Serji Tankianovi v jeho nejlepších letech. Dynamické změny mi zase na okamžik evokovaly ikonickou "Bohemian Rhapsody". Druhá věc "Mattel" a ve vzduchu je náhle cítit esence Mikea Pattona. U třetí "Nobody" mi pro změnu vytane na mysl Trent Reznor. A7X ale v žádném případě nekradou, to jen svojí novou tvorbou dokáží dokořán otevírat stavidla představivosti.

Končí třetí skladba, tedy pouhá čtvrtina alba a mám pocit, že jsem slyšel tolik nápadů, co by jiným stačilo na tři alba. A předně žádná dobře známá ohraná skladatelská schémata. Slovy kapely: "Na tomhle albu čekejte neočekávané." Je to metalová opera? Je! Za mě výtečná, přesně takhle to cením, přesně takhle to mám rád. Kapelu jako takovou budu dost možná ignorovat dál, ale "Life Is But a Dream..." se mi stane blízkým parťákem minimálně na několik dalších měsíců.

(recenze vznikla pro srpnové číslo časopisu Spark)

9/10

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fajtfest, Better Lovers, Ithaca, Unearth, Black Bomb A, Shogun Tokugawa, Velké Meziříčí, 6.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: A teď do kliku! Závěr FajtFestu zažil workout i bývalou ikonu The Dillinger Escape Plan částečně obživlí The Dillinger Escape Plan se letos ukážou na Brutal Assault s prapůvodním zpěvákem, ale jejich nejvýraznější tvář letos ulovil FajtFest. Greg Puciato se svými Better Lovers završil letošní FajtFest v senzační... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2024 10:50 v sekci Foto
Fajtfest, While She Sleeps, Tallah, Knosis, Harms Way, The Truth Is Out There, Velké Meziříčí, 5.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: While She Sleeps nebo Tallah? Druhý den FajtFestu neměl jasného vítěze O nejexotičtějších kapelách (přinejmenším geograficky) druhého fajtfesťáckého dne není třeba diskutovat. Debata není ani o nejnamakanějším zpěvákovi, to samé o domácí hvězdě dne. Ale o kterém z pátečních HEADLINERŮ se... čtěte zde
Vydáno: 07.07.2024 13:20 v sekci Foto
Fajtfest, Agnostic Front, Samurai Pizza Cats, Erra, Alpha Wolf, Grove Street, Worst, Velké Meziříčí, 4.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: První den FajtFestu ovládli Agnostic Front. Zabouřili i jakoby-Electric Callboy Tradiční festival "corových" žánrů Fajtfest letos postihl nepříjemný výpadek hned dvou headlinerů. Dokázali se s tím na kopci nad Velkým Meziříčím popasovat? První festivalový den vcelku bez problémů. čtěte zde
Vydáno: 05.07.2024 20:34 v sekci Foto
Mighty Sounds, Čápův dvůr, Tábor, Bad Religion, The Hives, Agnostic Front, Get the Shot, The Casualties, Deez Nuts, Silverstein, Cock Sparrer, 28.-30.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Mighty Sounds potvrdil svoji extratřídu. Zářili Bad Religion, The Hives i Agnostic Front Osmnáctý ročník Mighty Sounds je u konce. Nechybělo na něm vůbec nic. Pestrá nabídka jídla, pití, zábavy a především šesti desítek kapel různých hudebních stylů. Na své si přišel úplně každý. čtěte zde
Vydáno: 02.07.2024 09:42 v sekci Foto
Boston Manor, .themayrevolution, Rock Café, Praha, 27.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Boston Manor jsou s každým koncertem lepší a lepší Od české premiéry v roce 2019, kdy supportovali Good Charlotte, se k nám britští hoši Boston Manor vrací často a rádi. Poslední červnový čtvrtek si vzali na mušku pražské Rock Café a místní klimatizace z toho radost neměla ani v... čtěte zde
Vydáno: 29.06.2024 22:37 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- VIDEO: Avenged Sevenfold se ve studiu sjíždí ředidlem. Minimálně to tak zní (16.05.2023 21:35 v Video)
- Po osmi letech se do Česka vrátí Avenged Sevenfold! (19.10.2021 14:11 v Novinky)
- Dodržuj karanténu, dostaneš merch od Avenged Sevenfold (23.03.2020 08:30 v Novinky)
- TOP 50 alb desetiletí (20-11) (01.03.2020 20:30 v Fakkerník)
- M. Shadows zastavil koncert kvůli fandovi v nouzi (27.06.2018 09:05 v Novinky)
- Avenged Sevenfold na protest nedorazí na předávání cen Grammy (28.01.2018 16:20 v Novinky)
- Avenged Sevenfold neplánovaně vydávají akustické album (08.12.2017 11:30 v Novinky)
- AUDIO: Nový matroš od Avenged Sevenfold je velká lahůdka (18.07.2017 15:35 v Video)
- Tragédie v crew Avenged Sevenfold (22.02.2017 09:27 v Novinky)
- VIDEO: Avenged Sevenfold představili první singl z chystaného alba (17.10.2016 09:45 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)
Ne 27.10.
Imminence (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe