Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Avenged Sevendfold - Life Is But a Dream...

RECENZE: Avenged Sevendfold - Life Is But a Dream...

Vydáno: 26.07.2023 00:13 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

I sebevětší hudební nadšenec jistě zná kapelu, kterou ostentativně obchází, byť si uvědomuje její význam. Kapelu, kterou i přes její nespornou velikost zkrátka ignoruje, byť je to ignorace iracionální, bez zjevného důvodu. Prostě se to tak nějak samo děje.

Avenged Sevenfold 2023AVENGED SEVENFOLD
Life Is But a Dream...

vyšlo: 2. června

Přiznávám se na těchto řádcích bez mučení, že přesně takový vztah mám už roky k Avenged Sevenfold. Nezměnilo to ani vystoupení kdysi před lety v Praze, které ve mně zanechalo naprosto nulový dojem. Studiovkou "Life Is But a Dream..." se ovšem náš vztah zásadně mění.

První kusanec "Game Over" a po jakémsi renesančním intru se rozjíždí pecka, která jako by vypadla z šuplíku Serji Tankianovi v jeho nejlepších letech. Dynamické změny mi zase na okamžik evokovaly ikonickou "Bohemian Rhapsody". Druhá věc "Mattel" a ve vzduchu je náhle cítit esence Mikea Pattona. U třetí "Nobody" mi pro změnu vytane na mysl Trent Reznor. A7X ale v žádném případě nekradou, to jen svojí novou tvorbou dokáží dokořán otevírat stavidla představivosti.

Končí třetí skladba, tedy pouhá čtvrtina alba a mám pocit, že jsem slyšel tolik nápadů, co by jiným stačilo na tři alba. A předně žádná dobře známá ohraná skladatelská schémata. Slovy kapely: "Na tomhle albu čekejte neočekávané." Je to metalová opera? Je! Za mě výtečná, přesně takhle to cením, přesně takhle to mám rád. Kapelu jako takovou budu dost možná ignorovat dál, ale "Life Is But a Dream..." se mi stane blízkým parťákem minimálně na několik dalších měsíců.

(recenze vznikla pro srpnové číslo časopisu Spark)

9/10

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Truth Is Out There, Café V lese, Praha, 11.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: The Truth Is Out There to šlape i jako fotříkům, čerstvá deska zní mladě a svěže Nedávno vydala domácí multižánrová sebranka The Truth Is Out There zbrusu novou placku "Colors", která názvem odpovídá i obsahu. Krátce po vydání se v Praze zhostili příjemné povinnosti desku pokřtít. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 20:02 v sekci Foto
 Pan Lynx - Cililynx (Unplugged live)
PREMIÉRA: Pan Lynx bez elektřiny a v pohodlí domova neztrácí nic ze své jedinečnosti Pan Lynx posílá do světa první ze tří videí, které pořídil v rámci unplugged live session. Osobitého akustického zpracování se dočkala titulní skladba loňského alba "Kdo se bojí, musí do lesa" - "Cililynx". Další dva intimně... čtěte zde
Vydáno: 07.04.2024 10:35 v sekci Video
Imodium, Forum Karlín, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Imodium ve Foru Karlín uctili památku Kurta Cobaina a oslavili 20 let Imodium je definitivně zpátky. Na svém dosud nejvěším samostatném koncertě představili nového bubeníka, rozloučili se s tím původním, odhalili název chystaného alba a zavzpomínali na Nirvanu. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 15:40 v sekci Foto
the.switch, Severals, Bike Jesus, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: the.switch kázali emoce, odhalili svý Skrytý místa a křitli vodou Už je to nějaký ten pátek, co jsme měli možnost si vychutnat the.switch naživo v Praze. V listopadu klukům vyšla nová deska s názvem Skrytý místa, kterou odehráli téměř celou během včerejší zastávky stejnojmenného turné v... čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 13:30 v sekci Foto
Co mají společného ženy a kytary? TOP 8 hlášek Slashe
„Co mají společného ženy a kytary?“ TOP 8 hlášek Slashe Slash spolu s Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators se po pěti letech vrací do Česka! Tentokrát vystoupí ve Winning Group Areně v Brně. Pište si do diářů: 18. dubna, Brno. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2024 22:11 v sekci Fakkerník
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- VIDEO: Avenged Sevenfold se ve studiu sjíždí ředidlem. Minimálně to tak zní (16.05.2023 21:35 v Video)
- Po osmi letech se do Česka vrátí Avenged Sevenfold! (19.10.2021 14:11 v Novinky)
- Dodržuj karanténu, dostaneš merch od Avenged Sevenfold (23.03.2020 08:30 v Novinky)
- TOP 50 alb desetiletí (20-11) (01.03.2020 20:30 v Fakkerník)
- M. Shadows zastavil koncert kvůli fandovi v nouzi (27.06.2018 09:05 v Novinky)
- Avenged Sevenfold na protest nedorazí na předávání cen Grammy (28.01.2018 16:20 v Novinky)
- Avenged Sevenfold neplánovaně vydávají akustické album (08.12.2017 11:30 v Novinky)
- AUDIO: Nový matroš od Avenged Sevenfold je velká lahůdka (18.07.2017 15:35 v Video)
- Tragédie v crew Avenged Sevenfold (22.02.2017 09:27 v Novinky)
- VIDEO: Avenged Sevenfold představili první singl z chystaného alba (17.10.2016 09:45 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Čt 18.04.
Slash (Winning Group Arena, Brno)
St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe