RECENZE: Vexed - Negative Energy

Vydáno: 15.07.2023 23:31 - Petr Adámek

Není divu, že Napalm Records vzal před několika lety čerstvou partu Vexed pod sebe. Energie a talent z nich prýštily na všechny strany a kapela důvěru bezezbytku využila.
Vexed 2023VEXED
Negative Energy

vyšlo: 26. června

"Culling Culture" byla tvrdým direktem mezi oči, za který je po ramenou plácali recenzenti Loudwiru i Metal Hammeru. Novinka "Negative Energy" vysoce nastavený standard udržela. Album působí jako soundtrack zhmotněné brutality - syrové a surové, chaotické, místy úmyslně disharmonické. Těžkotonážní agresivní groove se zlověstnými atmosférickými linkami, subtilním scratchováním v pozadí, mohutné deathcorové breakdowny i djentování s pozdravem kapelám jako Meshuggah, Periphery nebo Vildhjarta.

A ten vokál! Frontwoman Megan Targett by svým hlasem mohla ostřit kotoučové pily, tak moc hrubý a násilnický její growling je. Každý její pěvecký nástup je malým výbuchem zlosti. Po textové stránce (stejně jako předchůdce) zkoumá témata jako smrti, bolesti, nenávisti a zrady. A stejně jako předchůdce bude i toto dílko lámat v pase. Moderní metal v tom nejatraktivnějším provedení. Zapomeňte na Jinjer, jsou tady Vexed!

(recenze vznikla pro červencové číslo časopisu Spark)

8/10

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení