Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: From Ashes to New - Blackout

RECENZE: From Ashes to New - Blackout

Vydáno: 07.08.2023 23:00 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: From Ashes to New

Deset let na scéně a čtvrtá deska. Solidní produktivita. U té ale From Ashes To New bohužel končí. Kapele se totiž stále nepodařilo najít vlastní ksicht

From Ashes to New 2023FROM ASHES TO NEW
Blackout

vyšlo: 28. července

Novinku "Blackout" umíchali z mnoha rockových směrů, jak je to dnes u "metalu pro mladé fans" obvyklé a oblíbené - slyšíme náznaky rap rocku, nu metalu, pop punku i elektroniky. Taky jednoduše klenuté melodie, hymnické refrény, texty plné úzkostí, "chesterobenningtonovsky" nakřáplé a naopak i úplně hebké vokály. Po řemeslné stránce je zkrátka vše na svém místě a vše spolehlivě funguje. Dosazovat do šablon umí kapela výtečně, ale jakoukoliv osobitost abys pohledal.

Hned první minuta úvodní skladby "Heartache" práskne přes uši nápadnou podobností s Hollywood Undead (což je ostatně výtka, která FATN provází od jejich začátků), hned další "Nightmare" evokuje zlaté období výše nastíněných Linkin Park, "Barely Breathing" má zase slyšitelný odér Papa Roach. A takto by se dalo pokračovat.

Celá dvanáctiskladbová nahrávka je plná naprosto generických a zcela zaměnitelných písniček a jako celek zní album až zoufale bezpohlavně. Vlastně by to mohlo být dílo umělé inteligence - formálně dobře zpracované, ale úplně bez duše.

(recenze vznikla pro srpnové číslo časopisu Spark)

3/10


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
John Wolfhooker - Ember
VIDEO: Napsat a nahrát song za 24 hodin? John Wolfhooker to zkusili Oblíbená domácí smečka Honza Vlkoštětka má svůj job očividně ráda, kluky baví zkoušet nové postupy a experimentovat. Součástí podobného čarování se stala i čerstvá pecka "Ember". čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 18:31 v sekci Video
The Truth Is Out There, Café V lese, Praha, 11.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: The Truth Is Out There to šlape i jako fotříkům, čerstvá deska zní mladě a svěže Nedávno vydala domácí multižánrová sebranka The Truth Is Out There zbrusu novou placku "Colors", která názvem odpovídá i obsahu. Krátce po vydání se v Praze zhostili příjemné povinnosti desku pokřtít. čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 20:02 v sekci Foto
Imodium, Forum Karlín, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Imodium oslavilo dvacítku návratem na pódia. Ve Foru Karlín odzbrojili fanoušky parádní show Imodium před pěti lety ohlásilo pauzu. V roce 2023 se jim ale zastesklo a na jejich srdcovém fesťáku Broumovská kytara ohlásili comeback. Naplno se vrátili s velkolepou oslavou 20 let na scéně první dubnový čtvrtek. čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 18:40 v sekci Foto
 Pan Lynx - Cililynx (Unplugged live)
PREMIÉRA: Pan Lynx bez elektřiny a v pohodlí domova neztrácí nic ze své jedinečnosti Pan Lynx posílá do světa první ze tří videí, které pořídil v rámci unplugged live session. Osobitého akustického zpracování se dočkala titulní skladba loňského alba "Kdo se bojí, musí do lesa" - "Cililynx". Další dva intimně... čtěte zde
Vydáno: 07.04.2024 10:35 v sekci Video
Imodium, Forum Karlín, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Imodium ve Foru Karlín uctili památku Kurta Cobaina a oslavili 20 let Imodium je definitivně zpátky. Na svém dosud nejvěším samostatném koncertě představili nového bubeníka, rozloučili se s tím původním, odhalili název chystaného alba a zavzpomínali na Nirvanu. čtěte zde
Vydáno: 06.04.2024 15:40 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- VIDEO: Metalový thriller The Retaliators je za dveřmi. Hvězdná sestava dala do kupy společný song (17.08.2022 11:30 v Video)
- Label Better Noise šikovně spojí hudbu a film (05.05.2020 07:45 v Novinky)
- VIDEO: From Ashes To New už nejsou panicové (19.04.2020 18:05 v Video)
- VIDEO: Motivačka do práce nebo školy? Zkuste nový klip From Ashes To New (23.04.2019 10:45 v Video)
- VIDEO: From Ashes To New znovu v plné síle! Po vydání alba vypouštějí klip (28.08.2018 10:15 v Video)
- VIDEO: Vydání nové desky From Ashes To New se blíží. Dejte si další ochutnávku (12.03.2018 10:00 v Video)
- AUDIO: From Ashes To New jsou zpět. Poslechněte si nový song (06.02.2018 11:55 v Video)
- From Ashes to New opustili zpěvák a bubeník (13.03.2017 15:15 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe