FOTO: Sum 41 se rozloučili s českými fanoušky? Anebo ještě ne?

Vydáno: 13.06.2023 21:02 - Papája Pečenková

Dlouho naplánovanou after párty Rock for People bylo vystoupení Sum 41 na Brněnském výstavišti. Kolem celý akce se začalo mluvit hlavně jako o možném posledním koncertu Sum 41 poté, co před měsícem vydali prohlášení, že ukončují kariéru a příští rok pojedou poslední tour.
Večer odstartovali Beauty School Dropout a vřele přivítali skoro zaplněný areál brněnského výstaviště. Následovala energická The Hara, kterou jsme mohli vidět i na Rock for People. Frontman to rozjel, jeho grimasy držely v tranzu dav a vylezl dokonce na konstrukci stage a taky vlezl do davu zpívat a crowdsurfovat.

Jakmile odstartovali Sum 41, strhlo se peklo. Nešťastné byly hlavně páry, který si přišly jen tak vychutnat show zblízka. Okamžitě je strhl moshpit a circle pit a dávaly se na úprk.

Zazněl průřez starými deskami. Sám Deryck prohlásil, že show nebude o žádných nových písničkách. Odstartovalo se songama jako "Motivation" a "Hell Song". Zazněli i klasiky jako "In Too Deep" a "Still Waiting". Plnohodnotná hodinu a půl dlouhá show končila "Screaming Bloody Murder" a davem odzpívaným "Fat Lip".

Atmosféra byla je velmi příjemná, na místě bylo i hodně lidí z RfP. Spousta z nich se snažilo pivo zaplatit čipem na náramku, z čehož vzniklo pár komických situací. Nebylo ale znát žádné vyčerpání. Dorazili i spousta fresh fanoušků a byl to koncert se vším všudy.

Nic o rozpadu nezaznelo, ani o dalsich návštěvách ČR. Nás všechny v Česku ale Deryck s celou kapelou samozřejmě nejvíc milujou, jak několikrát zmínil. Těšíme se na oznámení tour příští rok.






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení