FOTO: Slipknot přijeli v oslabení, i přesto předvedli nejlepší český koncert

Vydáno: 09.06.2023 11:04 - Dominik Šidlo a Niwy Kováčová

Je to tu, letošní ročník festivalu Rock for People konečně odstartoval. Hned zkraje si hlavní slovo vzali Slipknot, kteří se i neúplní předvedli ve vší parádě. Nezaostali ani Simple Plan, Architects či I Prevail.
Úvodní čtvrtek byl pravděpodobně nejnabitějším dnem letošního ročníku, co se týče zastoupení tvrdých kapel. Hned v brzkých odpoledních hodinách parádně nastartovali všechny milovníky hardcoru a punku newyorští Stray From The Path, kteří mají v našich končinách velmi pozitivní reputaci. 

Jako otvíračka hlavní stage Rock for People si skvěle poradili také vyhajpovaní Lorna Shore. Skutečné peklo se však strhlo až za příchodu I Prevail, kteří si na tomtéž pódiu střihli českou premiéru a i přesto, že s místním publikem neměli zkušenosti, rozpoutávali moshpit za moshpitem, wall of death za wall of death a nevypustili jedinou vteřinu vystoupení. A příchozí kapele opláceli stejnou dávkou energie! Pevně věříme, že se u nás pánům zalíbilo a že se u nás v brzké době ukážou znovu. Rozhovor s I Prevail naleznete brzy na našich webových stránkách.

Strhující show předvedli i britští Architects, kteří místnímu publiku poprvé představili své aktuální album "The Classic Symptoms of a Broken Spirit". Sam Carter a spol. pravidelně jezdí v enormní formě a nezklamali ani tentokrát, partu neoslabil dokonce ani nedávný odchod kytaristy Joshe Middletona. Milovníci populárnější hudby si bezpochyby užili také koncert Simple Plan, kteří přivezli světoznámé hity, ale i novou tvorbu. Působivé, že parta má světu popu a punku stále co říct i po dvou a půl dekádě.

Pozdní večerní hodiny už patřily jen a pouze headlinerům Slipknot, pro které Rock for People znamenal českou festivalovou premiéru. I přes velmi nedávné informace ohledně odchodu Craiga Jonese z kapely, které jsou mimochodem tak tajemné, že se nakonec může klidně ukázat, že kapela pouze hraje divadlo, a přes absenci Shawna "Clowna" Crahana, jenž se z aktuálního tour omluvil, aby se mohl věnovat své nemocné ženě, Slipknot předvedli vše, co jsme od nich očekávali a víc! Třípatrová stage, nejbombovější hity a ohromné množství energie a pohybu, které byste do běžných padesátiletých týpků netipli. Nutno říct, že Slipknot nejsou v úpadku, ani nejedou na poloviční pohon, s každým koncertem překonávají svou vlastní laťku a to je něco, co o sobě nemůže říct snad žádná jiná kapela podobného stylu. Za Fakker deset z deseti!

Na závěr noci nás čekala ještě akustická show John Wolfhooker, která nakonec vůbec nebyla akustická, šlo o regulérní Wolfhookeří koncert, tentokrát však na jedné z nejmenších stageí festivalu, Solar Stage (poháněné solárními panely). Pánové nezklamali a potvrdili, že Rock for People mají v malíku, ať už hrají na stagei menších rozměrů nebo na jedné z těch největších jako loni.

Za zmínku rozhodně stojí také povedený comeback domácích Shogun Tokugawa, tradičně peckový koncert Polaris nebo velmi překvapivé vystoupení The Foxies.





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení