FOTO: Imodium zpátky na scéně. Na Broumovské kytaře ohlásilo dosud největší koncert i album

Vydáno: 05.06.2023 23:07 - Michal Ivanega

Imodium si na svůj návrat počkalo pár let. Po ohlášení pauzy před čtyřmi lety, po založení rodin, přečkání pandemie a práci na různých vedlejších projektech se čtveřice vrací zpět, zjevně hladová a plná nové síly.
Zpěvák Thom Fröde popsal momentální energii v kapele jako "čistou a jiskřivou, v tom nejlepším slova smyslu". První koncert po dlouhé pauze se sice odehrál již o něco dříve v rámci hostování spřáteleným Rybičkým 48, nicméně první plnohodnotný koncert si kapela chtěla užít na svém domovském festivalu Broumovská kytara ve své rodné hroudě, východočeském Broumově.




Perfektní festivalové počasí, příjemný areál, přátelská, až rodinná atmosféra. Tak by se letošní Broumovská Kytara dala jednoznačně popsat - a to vše ve všeobecném očekávání a napětí toho, co vlastně Imodium chtějí svým fanouškům oznámit. Dopředu totiž tajuplně avizovali, že teprve až na místě se rozhodne, jestli to bude koncert vzpomínkový, anebo comebackový. Dokonce na svém FB profilu nechali fanoušky hlasovat o tom, jestli to bude definitivní konec, anebo "comeback jako blázen".

Jako první se na hlavní stage vystřídaly kapely 2.0, Byt číslo 4. Speciální set si připravila další formace nazvaná stručně PF, což jsou iniciály Pavla Frödeho, otce Thoma, frontmana Imodium. Album, které Thom svému otci výrazně pomohl přivést na svět nejen svým producentským vkladem, ale i zapojením spřátelených hudebníků, má výrazné rockové kořeny. Slovy Thoma se jedná o otcův splněný sen. Thom mu chtěl tímto způsobem vrátit pomoc, kterou od něj dostali Imodium v počátcích své kariéry. Předtím, než se na scénu vrhli Imodium, se ještě svým divokým rockovým vystoupením blýskla partička TH!S.

Sami Imodium začali svůj set krátce po nich. Odehráli svůj zjevně nejdelší, dvouhodinový set, ve kterém zazněly například i nepříliš často hrané písně Hlavou, Dýchej či pořád naprosto skvělé Polarity. Kapela si svůj set evidentně užívala, fanoušci aplaudovali hned od prvních tónů. Dvě hodinky uběhly jako nic.

Nejdůležitější chvíle přišla v závěru koncertu. Naděje mnoha fanynek a fanoušků se staly skutečností, a to ve velkém. Imodium oznámilo nejen plnohodnotný návrat na scénu, ale i nové album, velký koncert ve Foru Karlín v magické datum 4. 4. 2024, který bude zároveň i oslavou 20 let od prvního alba eponymního kapely.

Celý festival Broumovská kytara, spolu s koncertem Imodium a s tímto velkým ohlášením, byl opravdu vynikající večer. To je vskutku comeback jako blázen!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení