Slipknot míří na Rock for People. Pořadatelé o ně usilovali roky, nejdražší kapelou ale nejsou

Vydáno: 07.06.2023 10:10 - Petr Adámek

Slipknot v Česku hráli několikrát, z toho jednou i pod širým nebem. Na festivalu zatím nikdy. To se změní už 8. června, kdy se objeví jako headliner prvního dne Rock for People. Více nám prozradil ředitel festivalu, Michal Thomes.
Michale, jste první český festival, který ulovil Slipknot. Jak dlouho jste o ně usilovali?
Slipknot byli v našem hledáčku několikrát už v minulosti, ale nemohli jsme si dovolit udělat dostatečně zajímavou nabídku. Tentokrát jsme si troufli. Máme velkou radost, že přijedou, v ranku tvrdé hudby je to dvojka hned po Metallice. Hodně fanoušků se těší na to, že je konečně uslyší s dobrým zvukem. Prostě halový zvuk versus open-air s giga aparátem. Bude to znát a doufám, že půjde o pozitivní změnu.

 

 

Jde o nejdražší kapelu v historii Rock for People?

První místo zaujali vloni Green Day, ale vydrželo jim to jen tu jednu sezónu. Cenovou hladinu letos překonali jak Slipknot tak i Muse. Ti už u nás hráli v roce 2010, ale tehdy byla situace úplně jiná. Letos se Muse stali úplně nejdražší kapelou line-upu. Vyjednávání s nimi bylo ještě těžší než se Slipknot. Jen měsíc trvalo prověřování, jestli jsme produkčně schopní zvládnout show, která se pojede k nové desce a která bude obrovská. I to byl pro nás milník.


Slipknot 2022


Když se dívám na kompletní line-up, nelze si nevšimnout výrazného příklonu k tvrdé muzice. Je to náhoda, anebo šlo o váš cíl?

Že tvrdší hudba získává v žánrové struktuře festivalu významnější místo, byl záměr. Žánrová pestrost má u nás rozpětí od tvrdé muziky přes britpop až po hiphop, ale zůstáváme rockovým festivalem a neměkneme.

Neočekáváš, že speciálně na Slipknot dorazí hodně lidí "jiného zrna" než je pro RfP obvyklé?

Slipknot přitáhnou lidi, kteří obyčejně na Rock for People nejezdí. To je efekt, který od toho očekáváme. Na druhou stranu se nebojím, že by to mělo významně změnit strukturu návštěvníků. Neděsím se metalového publika. Jsou to fajn lidi, kteří sice mohou pro někoho působit extrémně, ale jsou v pohodě. To bych měl obavu z úplně jiných druhů publik, na které ale necílíme.


Slipknot - The Dying Song (Time To Sing)
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení