Zemřela královna rock'n'rollu Tina Turner

Vydáno: 24.05.2023 22:33 - Mary-Jane Malá

Ve věku 83 let zemřela jedna z nejpopulárnějších amerických hvězd proslulá svými drsnými vokály, Tina Turner.
"Tina Turner‚ královna rock'n'rollu', pokojně zemřela po dlouhé nemoci ve věku 83 let ve svém domě v Küsnachtu u Curychu ve Švýcarsku. Svět ztratil hudební legendu a vzor," uvedla v prohlášení zpěvaččina tisková mluvčí.

"Rock'n'rollová Babička" se do paměti posluchačí zapsala především hity "Simply the Best", "We Don't Need Another Hero", "Typical Male" či titulní písně z bondovky s Piercem Brosnanem "Zlaté oko" ("Golden Eye"). Během své kariéry prodala více jak 200 milionů desek, získala 12 cen Grammy (včetně té za celoživotní zásluhy) a roku 1991 se zapsala i do rokenrolové Síně slávy.

Turner svou poslední desku vydala v roce 1999, a poté se na delší dobu z veřejnosti stáhla. Když se však téměř o deset let později vydala na turné k 50. výročí své kariéry, nezapomněla ani na Českou republiku a v roce 2009 vystoupila ve vyprodané O2 aréně. Posléze se s publikem nadobro rozloučila a o pár let později si vzala německého hudebního producenta Erwina Bacha a přijala švýcarské občanství. Její život se rovněž stal inspirací pro show na West Endu, která se velkému úspěchu těší dodnes.



Tina Turner - The Best (Official Music Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení