Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: What's In the Box - S(t)imulation

RECENZE: What's In the Box - S(t)imulation

Vydáno: 17.02.2024 22:41 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Kdo že byl z velké grungeové čtyřky nejlepší? Nirvana? Alice In Chains? Pearl Jam? Soundgarden? Nevyřešitelný rébus. Pokud jde o domácí bandu What's In the Box, tam jsou preference vcelku evidentní, byť možná podprahové.

What's In the BoxWHAT'S IN THE BOX
S(t)imulation

vyšlo: 22. listopadu

Spíše jednodušší struktura evokuje Kurta a jeho partu, potemnělost a hrubost zase Layna s jeho družinou. Zvuk alba ctí žánr, zejména barva kytar a nakřáplý vokál s nikterak rušivým afektem nás velmi snadno odvanou do Seattlu třicet let nazpět. Zemité, tak akorát syrové a příjemně neotesané.

Vtipná je i reminiscence další etapy grunge v podobě skladby "Traveler", která zní jako z počátků existence Puddle of Mudd. Slyšet to Kurt, prostřelil by si palici i z druhé strany, nicméně bez ohledu na něj to zábavné je. A co do nálad jako celek pestré. Po producentské, nebo možná spíš po skladatelské stránce by ale album sneslo ještě víc péče - i přes sílu skladeb působí lehce nedotaženě. Jako by chyběl onen těžko popsatelný finální element, která udělá z dobré desky skvělou desku.

Pozoruhodná je ovšem jiná věc. Elán a celková energie What's In the Box evokuje mladé kluky, kteří našli na půdě na chalupě audiokazetu "Nevermind" nebo "Dirt" po rodičích. A protože to znělo cool, určitě víc cool než ten vokodérový rap, co ve třídě valí jejich spolužáci, tak prostě založili kapelu. Přitom What's In the Box jsou už docela odrostlí chlápci. Tak jako tak je "S(t)imulation" přesně tou deskou, kterou i přes její drobné neduhy v téhle době potřebujeme. Minimálně proto, abychom mohli kým argumentovat a na koho poukazovat při tvrzení, že rock'n'roll zatím ještě neumírá.

 

(recenze vznikla pro únorové číslo časopisu Spark)

 

7/10
 
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
 Pan Lynx - Cililynx (Unplugged live)
PREMIÉRA: Pan Lynx bez elektřiny a v pohodlí domova neztrácí nic ze své jedinečnosti Pan Lynx posílá do světa první ze tří videí, které pořídil v rámci unplugged live session. Osobitého akustického zpracování se dočkala titulní skladba loňského alba "Kdo se bojí, musí do lesa" - "Cililynx". Další dva intimně... čtěte zde
Vydáno: 07.04.2024 10:35 v sekci Video
Imodium, Forum Karlín, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Imodium ve Foru Karlín uctili památku Kurta Cobaina a oslavili 20 let Imodium je definitivně zpátky. Na svém dosud nejvěším samostatném koncertě představili nového bubeníka, rozloučili se s tím původním, odhalili název chystaného alba a zavzpomínali na Nirvanu. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 15:40 v sekci Foto
the.switch, Severals, Bike Jesus, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: the.switch kázali emoce, odhalili svý Skrytý místa a křitli vodou Už je to nějaký ten pátek, co jsme měli možnost si vychutnat the.switch naživo v Praze. V listopadu klukům vyšla nová deska s názvem Skrytý místa, kterou odehráli téměř celou během včerejší zastávky stejnojmenného turné v... čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 13:30 v sekci Foto
Co mají společného ženy a kytary? TOP 8 hlášek Slashe
„Co mají společného ženy a kytary?“ TOP 8 hlášek Slashe Slash spolu s Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators se po pěti letech vrací do Česka! Tentokrát vystoupí ve Winning Group Areně v Brně. Pište si do diářů: 18. dubna, Brno. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2024 22:11 v sekci Fakkerník
Filter, Belmondo, Futurum, Praha, 24.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: 30 let čekání u konce. Filter nebyli na pódiu skoro vidět, naštěstí byli slyšet Trvalo to přes třicet let, ale nakonec jsme se přece jenom dočkali: Filter v čele s pašákem Richardem Patrickem se poprvé objevili v Česku. Na pódiu doslova nebyli vidět, ale i pro samotné slechy to byl zážitek. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 20:05 v sekci Foto
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Čt 18.04.
Slash (Winning Group Arena, Brno)
St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe