FOTO: Lighthouse Keeper křtili EP - na pódiu, pod pódiem, vedle pódia, všude

Vydáno: 22.05.2023 22:34 - Lenka Hlavičková

Strážci majáku a jejich dlouho avizované EP Lover Liar Killer Thief sehráli hlavní roli na corovém dýchánku v pražském Rock Café.
Support nemohl být zvolený lépe. .themayrevolution momentálně zažívají zasloužený boom. EP "Dead Inside" vydané koncem loňského roku a produkované Damiánem Kučerou si rozhodně pozornost zaslouží a vědí to i pořadatelé. Chystáš-li se na Rock For People, nebo Summer Punk Party Volyně, určitě měj kluky v hledáčku a neuděláš chybu. Kluci vyšvihli skvělou show včetně featu s Ráďou Polánským. Bohužel vynechali mojí nejoblíbenější songu "Hey God", za což strhávám bodíčky a věřím v nápravu na obou výše zmiňovaných openairech.

Mad Rabbits, kteří večer uzavírali, jsou sázkou na jistotu. Od doby, kdy mikrofonu kraluje nová krev, mám pocit, že jsou gig od gigu lepší a lepší. Co se týče dramaturgie večera, zapadlo všechno jak správné dílky puzzle. Od Mad Rabbits nikdy nečekej hudbu hodnou ukolébavky na dobrou noc, ale kvalitní córovou dupačku na kterou se opravdu vyplatí počkat si až nakonec. Čtyřlístek sobotních kapel doplnili Heel Turn.

Lighthousekeeper se potýkali s průvodními technickými problémy. Ale bez nich bychom nemohli být poctěni Olieho vytříběným smyslem pro humor, nebo po letech neslyšeli všemi tak milovanou "Wonderwall". Díky za technické problémy, haha. Kluci to zvládli skvěle a po krátké kulturní vsuvce už jsme tady měli Lighthouse Keeper ve vší parádě, jak jsme zvyklí - na pódiu, pod pódiem, vedle pódia, všude. Songy většina zúčastněných už znala. Kluci je leakovali v průběhu roku, čímž vytvořili příběh a spolu s fakt povedeným vizuálem je mi tento koncept vydání EP velmi sympatický.

Kmotrem se stal Radek Polánský, který se tedy na pódiu objevil už podruhé za večer a já lovila v paměti, zda náhodou nemá feat i s Mad Rabbits, aby si ty schůdky slávy vyšel napotřetí. Ve výsledku to byl nejen podařenej gig, křest, ale především setkání přátel a známých tváří, kteří se s příchodem openairů budou jistě vídat čím dál častěji. Odcházela jsem s pocitem, jak skvělý support si tato naše malá scéna umí dávat a za to díky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení