FOTO: Návrat Shogun Tokugawa na pódium po 11 letech byl kulervoucí!

Vydáno: 11.05.2023 23:09 - Petr Adámek

Oprášit prach z nástrojů a protáhnout končetiny před velkým comebackovým koncertem plánovaným na letošní Rock for People. Tak zněl plán Shogun Tokugawa, post-hardcorové úderky původně z Plzně, v pražském podniku Dejvická klubovna.
Shogun Tokugawa patřili k nejzajímavějším klubovým sestavám minulé desetiletky. Rok poté, co zazářili na památném showcasu Bandzone, vydali v roce 2010 výbornou nahrávku Y3ARS plnou screama, disharmonií, roztěkaných dynamických změn a odvolávající se ke kapelám jako Deftones, Norma Jean, Gallows nebo 36 Crazyfists. Víc toho bohužel nestihli a dřív, než mohli naplno zazářit, to v roce 2012 zabalili.

Nedávné hemžení na sociálních sítích vzbudilo u někdejších fans vzrušení, ještě větší pak ohlášení comebackového koncertu na Rock for People. Stejnou vlnu euforie pak vyvolalo ohlášení jakési veřejné generálky pro pár desítek lidí. Vyprodáno bylo asi za dva dny.

Muzikanti, kteří se v mezičase věnovali jiným projektům, více či méně vzdáleným od původní tvorby Šogunů, si stísněný prostor dejvické Klubovny vybrali nejspíš záměrně. Na omezeném prostoru - myšleno na pódiu i pod ním - výborně vynikla oboustranně nahromaděná energie. Vše fungovalo perfektně. Snad jen zpěvák Jakub Šmucr, který si kdysi říkal Afro, a dnes na pódiu vzezřením připomíná Grega Puciata, měl chvílemi problém set udýchat. Ale nic, za co by se střílelo. Rytmicky obtížně uchopitelné songy plné neklidu, agresivní kytary výrazně posílené elektronikou a nad tím vším vznášející se radost z možnosti slyšet ty masakrózní pecky zase naživo - takové to po 11 letech ticha bylo. Těšení na další gig na RfP!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení