VIDEO: Pocta grungi a 90s. Seznamte se s kapelou Romes

Vydáno: 04.05.2023 20:26 - Tisková zpráva

Vycházející hvězda kanadského podhoubí skládá poctu klasickému grungi a alternativnímu rocku 90.let. Píseň "Choker" nostalgicky zachycuje náladu tehdejší doby syrovou emocí a řezavými zkreslenými kytarami.
"Vyrostli jsme na grungi a alternativním rocku 90. let a hodně z těchto vlivů prosáklo do psaní 'Choker'. Cítili jsme potřeba vyjádřit nostalgii po době, která nás inspirovala vzít do rukou nástroje a tvořit vlastní hudbu. Je to naše nejtvrdší písnička, kterou jsme doposud udělali, jak hudebně, tak textově," říká dvojka bratrů Jacob a Nicolas Bitove.

Romes tvoří sourozenci Jacob a Nicolas Bitovevi z Toronta. Společně spřádají písně z široké sítě vlivů od grunge a hip-hopu 90. let až po industrial a big beat a vytvářejí zvuk, který prochází žánrovými konvencemi, aby dospěl k nové formě alternativy, která je jim velmi vlastní.

Svou cestu nahoru koření šikovným marketingem, a proto se jejich hudba dostala například do reklamy na produkty Abercrombie & Fitch či do her herního studia EA Sports.



ROMES - CHOKER (official lyric video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení