Tradiční metalový svátek v Týnci nad Labem se uskuteční i letos!

Vydáno: 16.04.2023 09:56 - Tisková zpráva

Z nářeznické akce Týnecký Mazec se obzvlášť pro death-metalové fanoušky už stává rutina. Ani letos o Mazec nepřijdete, uskuteční se 24. června.
"Rok se s rokem sešel a zase bychom vás rádi pozvali na již 16. ročník naše metalového festivalu, kde každý rok uděláme radost my vám a vy nám. Ze směru předchozích let nehodláme vybočovat. Extrémní metal, 9 kapel, překvapení ze zahraničí, skvěle jídlo, pití, atmosféra a také jedno speciální vystoupení," lákají na event pořadatelé.

Tento rok se představí progresivní francouzská lahůdka AHASVER. Kapela ještě nikdy nebyla v ČR a na kontě má pouze jednu nahrávku, nicméně se jedná o ostřílené borce z kapel Gorod, Dimitree nebo Eryn Non Dae. Jejich muzika je neobyčejně pestrá a pohybuje se na pomezí groove metalu a post metalu. Melodie, naléhavost na jedné straně a technika, dissonance na straně druhé.

Další paráda na pódiu bude ARMADA z dalekého Mexika, která je ale českým posluchačům víc než dobře známá. Nekompromisní death-metalová smršť, jakou umí vykouzlit jenom v Jižní Americe. Kapela se na TM už jednou objevila a nadchla svou syrovostí a i následnou afterparty.

Zůstaneme ještě za hranicemi, budeme mít tento rok tradičně i zástupce našich bratrů ze Slovenska, a to konkrétně brutal death-metalisty PERVERSITY a mladou krev v podobě skvělé kapely MODERN AGE DYING. Druzí jmenovaní hrnou velmi svěží směsici melodického death-metalu a coru. Zbývající bandy již budou z našich luhů a hájů. Oblíbený thrash klasického střihu nám naservírují pražští FORCE OF HELL s legendárním Zajícem za bicími. Hrubozrnný death metal s dvěma frontmany SHAMPOON KILLER, moderní death/metal/coristi ALL BLESSED KILLS a instrumentální profesoři ZUBATHAA doplní soupisku letošního line-upu. My (ELYSIUM) nebudeme chybět také, ovšem v našem případě se bude jednat o speciální záležitost. Půjde o poslední koncert v sestavě s Peterem Hetešem. Pokud máte zájem nás v této sestavě naposledy vidět je to vaše poslední příležitost.

Festival je pořádán ve vzdušném areálu letního parketu "Ostrov" ve středočeském městě Týnec nad Labem (cca 60 km od Prahy, 30 km od Pardubic) a jak již zaznělo, uskuteční se 24. června.

Další informace o festivalu se naleznete na FB události.


Týnecký mazec 2023


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení