Dave Grohl napsal fanouškům srdceryvný vzkaz

Vydáno: 05.07.2023 09:12 - Mary-Jane Malá

Jestli si nějaká kapela za poslední dobu prošla citově vypjetým obdobím, jsou to určitě Foo Fighters. V březnu 2022 během turné po Jižní Americe skupina nečekaně přišla o bubeníka Taylora Hawkinse a nedlouho poté frontman Dave Grohl pochoval i vlastní matku.

Přes to přese všechno však kapela ke konci loňského roku oznámila, že jejich novým bubeníkem bude Josh Freese (A Perfect Circle, Nine Inch Nails, a spoustu dalších...) a v květnu odstartovala nové turné. A že se jedná o velmi emocionální šňůru potvrdil i nedávný Grohlův ručně psaný dopis sdílený na Instagramu skupiny:


"Ahoj.

Už to byla nějaká chvíle...

Teď, když jsme se vrátili z našich prvních koncertů, cítím nutnost se vám ozvat a poděkovat za to, že tu pro nás jste.

Každou noc, když vás vidím zpívat, mě to nutí zpívat silněji. Když vás vidím křičet, nutí mě to křičet hlasitěji. Když vidím vaše slzy, chce se mi plakat. A když vás vidím šťastné, dělá to šťastným mě. Ale, když vás vidím... A jsem rád, že vás vidím, čeříme tyhle pocity dohromady.

Protože tohle jsme vždy dělali spolu.

Znovu a znovu.

Uvidíme se brzy.

Dave"


Rock im Park 2023 (III) Foo Fighters

Je očividné, že kapela bojuje za to, aby Hawkinsova památka žila i nadále. Během prvního koncertu na nové šňůře kapela zahrála "Cold Day in the Sun" z alba In Your Honor a zpěvák jej doplnil komentářem "Taylor napsal tenhle song. A já jej dnes zahraju pro něj."

Na zastávce v Bostonu pak fanouškům přiznal, jak je pro celou kapelu nyní koncertování jiné: "Je to jiné. Vidět vás tu a zpívám vám tyhle písničky, protože spousta z nich má teď úplně nový význam."

Album věnované Taylorovi Hawkinsovi a Virginii Grohl s názvem But Here We Are vyšlo 2. června.


Rock im Park 2023 (III) Foo Fighters


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení