Billy Talent u nás letos uvidíme hned dvakrát

Vydáno: 21.03.2023 21:02 - Tisková zpráva

Fanoušci rockových Billy Talent zažijí v červnu dvojitý nářez. Kapela míří začátkem měsíce na Rock for People a následně 20. června předvede svou show v jedinečném open-air prostředí amfiteátru v Lokti nad Ohří.
Jejich hity, které jsou již pevně vryty do paměti, jako "Red Flag", "Fallen Leaves" a "Surrender" se tak ponesou romantickým podhradím s jedinečným výhledem na historický monument hradu. Zazní i nové pecky z loňského, v pořadí šestého, řadového alba "Crisis of Faith".

Historie Billy Talent sahá až na střední školu, kde se na jedné talentové soutěži potkali kluci z kapely To Each His Own - zpěvák Benjamin Kowalewicz, baskytarista Jonathan Gallant a bubeník Aaron Solowoniuk s kytaristou Ianem D'Sanem. Ten se k nim přidal a vznikla kapela Pezz. První demo vzniklo v garáži v roce 1994 a stylově se dal přirovnat ke směsici grunge a hip hopu.

Obrovského úspěchu dosáhla kapela už s druhým albem "Billy Talent II" (2006). Přes milion alb prodali v rodné Kanadě, mezinárodní prodeje přesáhly 3 miliony, čímž kapelu ověnčily multiplatinovými deskami a samozřejmě vynikajícími pozicemi v hitparádách. Po deseti letech, dvou dalších řadovkách, reedici debutového alba a best of albu Hits se kapela přihlásila o slovo roku 2016 s pátou nahrávkou "Afraid of Heights" plnou energických punk rockových kousků s ostrými kytarovými riffy. Texty se často dotýkají současných problémů, "Afraid of Heights" tak lze chápat jako vzkaz společnosti. Glosuje problematiku držení zbraní, tlaku společnosti na jedince, drancování přírody, i voleb v USA. V lednu 2022 spatřilo světlo hudebního světa šesté řadové album "Crisis of Faith", kterému předcházelo vydání několika singlů včetně End of Me (feat. Rivers Cuomo, Weezer).

Akce se uskuteční v rámci Rock for People Concerts a ve spolupráci s VLNY music agency. Předprodej vstupenek startuje 22. března v 10:00 v síti GoOut a Ticketportal.


Billy Talent - Hanging Out With All The Wrong People (Official Lyric Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení