VIDEO: John Wolfhooker si přivezli klip z Los Angeles. Nová deska za rohem

Vydáno: 28.02.2023 12:58 - Dominik Šidlo

Z desky, která by měla spatřit světlo světa v dubnu, vypustili wolfhůkři už třetí singl. Po "Addictionary" a "Free Your Mind" přichází kalifornská balada "Falling Down".
Kapela písní i klipem vzdává hold seriálu Californication a kapelám, jejichž kořeny tkví v Kalifornii. Video bylo natočeno v Los Angeles ve Venice Beach, postaral se o něj Rusty Shepherd a postprodukčně zpracoval bubeník kapely Adrian Janeček.


"Falling Down" vznikla jako vždy zcela pod taktovkou samotných členů kapely - songwriting, produkce, nahrávání a mixing probíhaly za dveřmi studií Pidgeon Records. Na zbylých skladbách ze zmiňovaného alba tomu nebude jinak.

"Nápad na skladbu vznikl z testovacího nahrávání mého zesilovače Marshall, který se zbytku kapely natolik líbil, že jsme jej dokončili. Demo se jmenovalo 'tojemarshall' a paradoxem tak je, že nakonec byly kytary nahrány na zesilovač Peavey," popisuje interní proces kytarista kapely a mixing engineer singlu Rony Janeček.

"Seriál Californication promlouval v určitých časových obdobích ke každému z nás, proto když zpěvák Martin přišel s tím, že s fotografem Rustym letí do Kalifornie, bylo víc než jasné, že musíme natočit záběry pro další singl," doplňuje bubeník a editor videoklipu Adrian Janeček.

Kromě intenzivní studiové práce mají Wolfhookeři napilno i v koncertní oblasti. Během února obráží německé klubové turné s progressive-metalovou kapelou Hirsch Effekt a 31. května se mohou domácí fanoušci těšit na koncert v Paláci Akropolis společně s vycházející hvězdou českého popu Pam Rabbit.


JOHN WOLFHOOKER - FALLING DOWN (OFFICIAL VIDEO)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení