VIDEO: Domácí Brighter Days v novém klipu vedou rozhovor s depresí

Vydáno: 25.02.2023 13:33 - Tisková zpráva

Brighter Days vydávají nový videoklip "Feel Your Acts" k písni z debutového alba "Walk". Filmově - hudební dialog s depresí a vlastním neklidem rámcuje i snaha rozluštit, co stav způsobuje.

Pražská pětice Brighter Days mísí na corových základech prvky post-rocku, math-rocku, midwest ema a dalších stylů zabalených do měkkého zvuku a citlivého projevu.

Videoklip písně "Feel Your Acts" je natočený na filmovou surovinu. Skrze postupy volně inspirovanými režisérem Jonasem Mekasem přibližuje boje s vnitřní temnotou i jasný pocit, že bude lépe. Video pracuje s pozitivem a negativem, záměrem bylo ukázat subjektivní pohled na světlé situace v hlavě, jež se během stavů sklíčenosti zcela převrátí. Každý záběr na světlo je v negativu, vždyť i v jasných chvílích se v určitém úhlu pohledu skrývá tma.

"'Feel Your Acts' má ve spojení s klipem vytvářet jistý rozhovor s depresí. Navazuje na titulní píseň alba 'Walk' a exponuje tak hlavní myšlenku celé desky. Tím je vyhledání zdroje nepříjemných myšlenek, jejich analýza a následné odstranění. Každá skladba se tedy ptá na to, jestli právě daná věc negativně ovlivňuje myšlení a otázku zároveň dál rozvíjí. Na konci desky pak dochází k hudební i textové katarzi a myšlenka se uzavírá," přibližuje koncept alba i pozadí písně kapela.


BRIGHTER DAYS - FEEL YOUR ACTS

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení