Kapely podobné Rolo Tomassi a Holy Fawn nenajdete. Už tento čtvrtek obě zahrají v Praze

Vydáno: 05.02.2023 10:10 - Tisková zpráva

Rolo Tomassi se v Česku už několikrát objevili. Obscure Promotion je dovezli například na Brutal Assault i na Basinfire. A už 8. února se předvedou pražskému klubu Underdogs.
Tahle jedinečná kapela z UK znějící jako pět spojených projektů v jeden, kde se potkává mathcore, dreampop a experimentální rock, rozhodně stojí za návštěvu. Živým koncertem totiž uhranou mnohem výrazněji než na desce. Zazářili pokaždé, kdy jsme je viděli, ať už před Faith No More, Gojirou či Architects.


Předkapely Holy Fawn a Heriot za pozornost rozhodně stojí také. O prvních jmenovaných se nejčastěji mluví jako o shoegaze kapele, ale i pro ně jsou všechna zařazení těsná. Sami se jednoduše popisují jako hlasité těžké hezké zvuky, které upřesníme sdělením, že mají hutný a vrstevnatý zvuk s měkkou, zasněnou atmosférou, jež často exploduje do otřásajících zvukových stěn, které se proměňují v atmosférické plochy.

Heriot rovněž vytváří neobvyklý heavy zvuk. Conjurer, God Mother, Godflesh… sludge, hardcore, industrial… ostří jako břitva, hrubí jako čerstvý beton, destruktivní jako tornádo.


Rolo Tomassi - Drip (Official Music Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení