Nicolas Cage: „Zbožňuju black metal, připomíná mi klasickou hudbu“

Vydáno: 04.03.2023 21:49 - Ondra Weisbauer

Když se řekne jméno Nicolas Cage, asi se vám vybaví podivínský herec, jehož buď zbožňujete, nebo ho nemůžete vystát. Je známým faktem, že k rockové hudbě má Nicolas poměrně blízko, ale před nedávnem se rozhodl ocenit a ubránit dle něj "nepochopený" a od rocku odlišný žánr - black metal.
Mimo syna metalisty se Cage dostal k rockové a metalové hudbě i přátelstvím s mnoha významnými muzikanty. Dle rozhovoru pro Metal Hammer z roku 2018 byl součástí spolku hudebníků milujících hororové filmy - mezi nimi je například Rob Zombie, Tom Waits, Johnny Ramone, Kirk Hammet a Eddie Vedder.



Tím bychom mohli říct, že má více než dobrý základ. Jak se ale od těchto tradičnějších a všeobecně známějších hudebníků dostal k blacku?

"K (hlavně norskému) black metalu mě přivedl můj syn Weston. Mám hodně rád Darkthrone, Satyricon nebo třeba Dimmu Borgir. Přijde mi, že si tenhle žánr udělal špatnou reputaci kvůli řečem o vypalování kostelů a tak, ale hudebně jde o potomka klasické hudby. Naučit se zpívat jako blackmetaloví vokalisté je uměním a dokonce bych řekl, že si symphonic blackové kapely, jako právě Dimmu Borgir berou přímou inspiraci v hudebnících jako Bach, Wagner a Beethoven. To se přece jen nedá říct o tolika hudebních formách, protože spousta z nich původně vychází z gospelu a africké hudby. Zkrátka mě black metal opravdu baví a věřím, že by měl být respektovanější," prohlásil herec. 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení