VIDEO: John Wolfhooker a RedZed zplodili natřískanou metalcorovou pecku

Vydáno: 14.01.2023 17:57 - Dominik Šidlo

Česko-slovenská parta se pohybuje ladně ve všech žánrových vodách. Tuhle od nich uslyšíte chytlavou pop-punkovou pecku a támhle zase výbušnou corovou petelici. Novinka "Free Your Mind" je druhým případem.
Song je přitom už druhou ukázkou z příchozí desky Wolfhookerů, kterou plánují vypustit v dubnu letošního roku, a navazuje tak na prosincový vál "Addictionary". Podpořit kluky v téhle tvrdé pecce inspirované songem "313" se rozhodl i tuzemský rapper RedZed. Výsledek zní jako potenciální festivalový hit nadcházející sezony.

"Měli jsme s Filipem instrumentální nápad bez představy o textu. Ten jsem poslal Redzedovi, který v podstatě obratem poslal zpět refrén i s textem, čímž nám vnuknul nápad postavit příběh jako rozhovor mezi smrtelníkem a... řekněme pokušitelem", vysvětluje frontman a zpěvák kapely Martin Čupka.

"V dalších týdnech jsme ze zárodku nápadu teprve napsali opravdovou skladbu, která zní jako naše kapela", doplňuje bubeník a režisér videoklipu Adrian Janeček. Zvukovou stránku z největší části obstaral kytarista kapely Rony Janeček, pod jehož taktovkou probíhal mixing a mastering: "Máme radost, že nástroje jsou kompletně nahrány svépomocí v našich studiích, minimálně editované a že i přes současnou produkci si skladba zachovala syrový, opravdový dojem".

Kromě intenzivní studiové práce mají "Wolfhůkři" napilno i v koncertní oblasti. V únoru vyráží naněmecké klubové tour s progressive-metalovou kapelou Hirsch Effekt.



JOHN WOLFHOOKER X REDZED - FREE YOUR MIND (Official Video)

John Wolfhooker - Addictionary (Official Lyric Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení