TOP ALBA 2022 podle redakce Fakkera (IV.): vybírá Milan „Řízek“ Říský

Vydáno: 04.01.2023 18:20 - Milan Říský

V uplynulém roce mě nikdo z mých hudebních oblíbenců nezklamal, což je samo o sobě vlastně dost pozitivní. A ještě lepší je, že většina z nich vydala fakt dobré desky. Sice jsem neobjevil nic zásadního nového, ale tak nějak průběžně se na mě valily osvědčené kapely, což stačilo k naprosté spokojenosti.
Frank TurnerFRANK TURNER
FTHC

Nejlepší song: Punches


Frank se posledních skoro deset let potácel ve stínu rozchodové desky Tape Deck Hearth a většina jeho muziky mi tak nějak prolétla ušima bez většího zájmu. "FTHC" je jedno z jeho nejlepších alb a krásnou ukázkou toho, jak občas vítězí obsah na formou. Ono hudebně není Turnerův styl vlastně kam posouvat, ale tahle niterná zpověď je fantastická v tom, že v době toxické pozitivity někdo zcela otevřeně přiznává, že se má zrovna (taky) na hovno. A jemu to, narozdíl od spousty dalších, fakt věřím.

 

2. Placebo - Never Let Me Go
3. Jack White - Entering Heaven Alive
4. Parkway Drive - Darker Still
5. Rammstein - Zeit

CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO: Ghost - Impera, Muse - Will Of The People, Slipknot - The End, So Far, Bruce Springsteen - Only the Strong Survive, Jack White - Fear Of The Dawn, Ozzy Osbourne - Patient Number 9


Frank Turner - A Wave Across A Bay




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení