FOTO: Impericon Never Say Die Tour suverénně kralovali After The Burial. Suicide Silence nepřekvapili

Vydáno: 23.11.2022 16:45 - Dominik Šidlo a Jakub Veselý

Když jsme vyráželi na letošní Never Say Die, věděli jsme, že půjde o jeden z nejtvrdších ročníků ever. A taky že jo, od první do poslední kapely se pražské Futurum otřásalo v základech.
Sedm kapel se může zdát jako přehnané číslo na jeden jediný večer, Never Say Die tento přístup ale dlouhodobě vychází a tohle unikátní evropské tour nám pokaždé vyrazí dech. Směsice hardcoru, metalcoru a deathcoru tentokrát předčila veškerou hranici tvrdosti.

O rozehřívací koncerty se postarali Boundaries, Cabal a Invent Animate. I přesto, že tyhle tři party zahrály své sety v relativně brzkých hodinách, nechali na pódiu všechno a postavili základy svých lokálních fanouškovských základen. A podle odpovědi publika očekáváme jejich brzký návrat.

Hned nato si slovo vzali Spite, prozatím ne příliš známá, ale zatraceně nadějná corová smečka. Rozpoutali ve Futuru peklo, které mnozí označili za nejlepší koncert večera. V těsném závěsu byli po nich nastoupivší Currents, jež rovněž odpálili fanoušky z kecek a znovu prokázali, že pódium ve Futuru jim sluší.

Hlavní slovo patřilo veteránům After The Burial a Suicide Silence. Druzí jmenovaní přijeli v roli profesorů a předvedli přesně to, co se od nich očekávalo. Přestože energie rozdali požehnaně, ničím nepřekvapili a šéfem celé akce se stali právě ATB. Jejich nekompromisní, ale poutavé a strhující corové petelice rozhýbaly celý klub, pánové působili velmi upřímně a hudbu servírovali osobitě.

Suma sumárum se letošní Impericon Never Say Die velmi povedlo! Pořadatelé přivezli ten nejtvrdší corový materiál a žádná z kapel nepředvedla slabší než nadprůměrný výkon. Jednalo se o nejlepší ročník NSD ever? To nejspíš ne, ale v TOP 5 by se umístil určitě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení