FOTO: Kurtizány z 25. Avenue vytáhly na tradičním koncertě v Malostranské besedě nový song

Vydáno: 20.11.2022 07:20 - Michal Ivanega

Kapela pod vedením Tomáše Varteckého pracuje na novém albu. Hlavně to ale Kurtizánám neskutečně šlape naživo. Pražský koncert v rámci podzimního turné předvedli tradičně v Malostranské Besedě.
Sál Besedy se brzy zaplnil dychtivými fanoušky. Bez předkapely, ale i bez velkého zdržování začal hodně, ale opravdu hodně energický koncert. Bylo vidět, že si kapela společné hraní neskutečně užívá, Varťákovy riffy prořezávaly Besedu, zpěvák Dan Kurz se jako vždy nebál silné interakce s publikem a rytmická sekce s Márou Macháčkem a Janíkem Rupprichem šlapala jako pefektně seřízená mašina na hutný rock.




Kapela zahrála průřez svojí tvorbou včetně těch nejvetších pecek. Velkou část playlistu zabrala i aktuální deska Honzíkova cesta, song "Gréta" se již stihnul stal kultem. Překvapením se stal nový vydařený song "Streptokok", který kapela zahrála naživo teprve podruhé. Na poslední song "Omylem" se ke kapele přidala i zpěvačka Anna K., životní partnerka kytaristy a skladatele Tomáše Varteckého.

Kurtizány z 25. Avenue jsou (stále) ve velké formě. Předloni vydali nové album "Honzíkova cesta", za které dostali žánrového Anděla. Klip ke skladbě "Gréta" v režii Michala Skořepy je rovněž velmi vydařený.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení