FOTO: Nejsvětější Trojice rock'n'rollu? Myles Kennedy, Lzzy Hale a Wolfgang Van Halen

Vydáno: 13.11.2022 21:55 - Kamila Ungerová

Pražské O2 Universum hostilo dva velké rockn'n'rollové návraty a pompézní premiéru. Alter Bridge se do Česka navrátili po dlouhých pěti letech, Halestorm po čtyřech. A Mammoth WVH? Ti si pod vedením talentovaného Wolfganga Van Halena v České republice odškrtli svoji premiéru.
Geny nepředěláš. A kytarista a zpěvák Wolfgang Van Halen, syn Eddieho Van Halena, je toho živoucím důkazem. Jeho sametový hlas, který naživo zní ještě skvostněji než na debutovém eponymním album Mammoth WVH, je návykový. A to po pár tónech. Svou premiéru v České republice si tak odbyl na výbornou, a to ještě s ohromnou lehkostí a skromností. Radost pohledět.

Lzzy Hale se svými Halestorm přivezla letošní novinku "Back from the Dead". Ještě před tím, než na stage vtrhla a ukázala Praze, jak zní nefalšovaný tradiční rock'n'roll se vším tím chrapotem a závratnými pěveckými výškami, věnovala svůj čas Spark Rock Magazine, se kterým jsme v rámci rubriky Ušní průplach "otestovali" Lzzy ušní bubínky. A proč je jejím největším hudebním vzorem Alice Cooper, se dočtete v jenom z nejbližších čísel Sparku.

Po dvou skvostných formacích, které by si rozhodně zasloužily více pozornosti, než se jim dostává, se po dlouhý pěti  letech do České republiky navrátili Alter Bridge a do setlistu zařadili hned několi kusů z novinky "Pawns&Kings". A publiku naservírovali 100 minut poctivého R'n'R říznutého s progem, jež byl vycizelovaný do těch nejmenších detailů. Pěvecky samozřejmě bezchybný, neboť Myles Kennedy je prostě pojmem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení