Lzzy Hale (Halestorm) prozradila, jaká jsou její top metalová alba

Vydáno: 23.03.2023 16:26 - Ondra Weisbauer

Frontwoman rockerů Halestorm v rozhovoru pro švédský časák RockSverige prozradila, jaká tři metalová alba ji během kariéry hudebnice nejvíce ovlivnila. I přes známou lásku k tvorbě Ronnieho Jamese Dia, se do top trojky "Holy Diver" velmi těsně nedostal.
Takže, kdo v Lzzyně srdíčku obsadil první tři příčky? Ozzy Osbourne, Disturbed a Sevendust.




"Naprosto miluju 'Ozzmosis'. Hodně lidí tohle album moc nemusí, ale podle mě nemá chybu a mám ho fakt neskutečně naposlouchané. Z novější tvorby mě neskutečně baví debut Disturbed 'The Sickness' a 'Home' od Sevendust, ačkoliv nemusí být nutně považováni za metal, rozhodně do něj fušují. Tahle dvě alba mě tak nějak vytrhla z posledlosti sedmdesátkového a osmdesátkového rocku a metalu. Tenkrát, když vyšla, připadalo mi to jako děsná moderna a pořád vzpomínám, jakou mě to nabíjelo energií.

Je šílený, že jsou tyhle desky už přes dvacet let staré. Samozřejmě nejde o mé jediné velké vlivy. Myslím, že kdybych někdy udělala sólovou desku z písní, které jsem napsala a nespatřily světlo světa, jistě byste hned poznali i další skupiny, které moji tvorbu nějak ovlivnily,
" rozpovídala se hudebnice.



Halestorm - Wicked Ways [Official Video]

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení