FOTO: Sum 41 a Simple Plan rozeskákali celou narvanou halu

Vydáno: 02.10.2022 14:28 - Mates Krč a Jaroslav Kutheil

Zaplněná holešovická Sportovní hala Fortuna se otřásla v základech. Kanadská dvojka Simple Plan a Sum 41 rozjela zběsilou punkovou jízdu a ukázala, že zdaleka ještě nepatří do starého železa.
Pekelnou show, kterou zezadu z pódia řídil samotný ďábel, spustili od první minuty nestárnoucí Sum 41. Ohně, divoký, ale neustále usměvavý Deryck Whibley, a poblázněná hala. Ostřílená sestava během téměř hodiny a třičtvrtě provedla průlet celou svou kariérou, nezapomněla na největší hity a ukázala, že jí náramně sedí i pomalé vážné songy jako "War" nebo "Pieces". Závěr setu poté kytarista kapely odehrál v dresu hokejové Sparty s číslem 41, které hokejový klub skupině věnoval. Největším překvapením byl však druhý přídavek. Zatímco dav lidí už venku honil tramvaj a metro, na pódium se vrátil Deryck. "Tak jsem zpátky. Pro ty, kteří tady zůstali stát až doteď." A s akustickou kytarou pro nejvěrnější fanoušky zahrál ještě poslední song.
 
To Simple Plan vsadili na staré klasiky. Ačkoliv má kapela venku čerstvou desku "Harder Than It Looks", prostor v setu dostal pouze song "Iconic". Kanadská sestava však ani po více než dvaceti letech neztrácí svůj vstřícný a přátelský přístup, který byl znát napříč celým koncertem. Zpěvák Pierre Bouvier sázel jedno české slovíčko za druhým (včetně těch peprnějších), bubeník stagedivoval s plynovou maskou, aby dodržel proticovidová opatření a zazněly i hity jako "All Star" od Smash Mouth či "Sk8er Boi" od Avril Lavigne. Set zakončila jako již tradičně skladba "Perfect".

Večer otevřela sympatická partička Cassyette.


 
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení