Triptych progresivního metalu v čele s Vola už zanedlouho v Rock Café

Vydáno: 04.09.2022 20:50 - Tisková zpráva

Dánští progresáci Vola na svém podzimním turné přijedou s hitmakery Voyager z Austrálie a americkým duem Four Stroke Baron. Parádní progový paklík. Pište do diářů: 16. září, Rock Café - Praha.
Velmi osobití Dáni Vola, kteří jsou jedineční pro svou žánrovou nejednoznačnost, jsou jedním z největších příslibů současného progu. Už od debutu. Umí brát od polyrytmických králů Meshuggah, ale úplně stejně dokáží využít synthpop 80. let. Na silný groove je tu namontována kopa klávesových ploch, které do popředí dostávají romanticky zasněnou, snad až rozněžnělou atmosféru. Prostě emoce kam dohlédnete. Vola ale nekopírují, chameleonsky se dokáží vykroutit z jakéhokoli inspirativního podezření a navíc přidají krásné vokální linky.

Australani Voyager jsou také úkaz. V prestižním Prog Magazine nominováni na Kapelu roku, za sebou turné s Karnivool, The Algorithm ad., vystoupení na kontinentálních festivalech ProgPower, ale i koncerty s kapelami typu Epica a Nightwish nebo, a teď se držte, účast v australské Eurovision.

Večer otevřou Four Stroke Baron, jejichž poslední desku, která je plná chytlavých riffů a nezapomenutelných refrénů, míchal Devin Townsend. 
Duo Kirk Witt a Matt Vallarino jsou splynutím obou uvedených kapel, ale vydávají se alternativnější, neméně progresivní cestou, jež v tvrdších momentech může připomenout francouzské věrozvěsty Gojira.

Vstupenky jsou stále k dispozici na webu Obscure.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení