FOTO: Na koncertě Sabaton v Praze nepadl jediný voják, pouze litry piva

Vydáno: 26.08.2022 17:40 - Ondra Weisbauer

Po odkladech a změně obou předkapel dorazila posledního srpnového čtvrtka do hlavního města elitní jednotka Sabaton. V zájmu česko-švédského přátelství toho večera nepadl jediný voják, pouze litry piva!
Čtvrteční večer rozjeli svými sakra rychlými powermetalovými tóny rohatí Bloodbound, kteří si i přes krátký čas hraní získali většinu po hudbě lačnících fanoušků. Po nich započali své vystoupení šoumeni Avatar. S až mechanickými pohyby rukou a roboticky působícími tvářemi za písně "Colossus" rozjeli sice jen věrné fanoušky, ale jak utíkaly minuty, zrychlovala se i těla Švédů a stejně tak nadšení zprvu zaraženého publika. Vidět frontmana s tváří Jokera a poskoky baletky na extázi probere prostě každého. V závěru obě skupiny přislíbily i další pražský koncert pro rok 2023 - druhá zmíněná přijede i s novým albem.
 


V maskáčích odění Švédi do Prahy přivezli show plnou výstřelů, plamenů, světlic a především chytlavé pochodové hudby. Ta v O2 Areně rozpohybovala davy i přes lehce statické vystupování frontmana Joakima, který přeci jen není nejsportovnější typ - to ovšem fanouškům vůbec nevadilo. Na pódiu nechyběli ani pobíhající vojáci, odložené samopaly, plynové masky, natažené ostnaté dráty, pečlivě rozestavěné barikády a nepřehlédnutelný tank, který hned po první písni sestřelil Joakim bazukou.

Večer se neobešel ani bez pokusů o krátké české fráze, a co je důležitější, písně z nového letošního alba. Jako bonus (stejně jako ve zbytku Evropy) zahrál a zazpíval kytarista Tommy Johansson cover megahitu AC/DC "Highway to Hell" - po třech pivech na ex slušný výkon.

Spark si pro fanoušky připravil speciální akci. Pokud na Sparkshopu objednáte jakýkoli produkt z katalogu Sabaton, ať už CD, LP nebo cokoliv z merche, dostanete parádní A2 plakát kapely zdarma. Akce platí do 8. září.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení