FOTO: Závěrečný den Brutal Assault přinesl přehlídků šílenců na pódiu i pod ním

Vydáno: 16.08.2022 18:55 - Jasmína Lorenz

Během závěrečného dne oslav 25. výročí festivalu Brutal Assault josefovská pevnost hostila experimentální a velmi bláznivé japonské duo Melt-Banana, neméně šílené alternativně melodic death-metalové Nekrogoblikon a také německou legendu Die Krupps.
Také závěrečný den Brutal Assault se nesl ve znamení kompromisů a zvažování, zda se přesouvat pouze mezi hlavními Jägermaister and Sea Shepherd pódii, kde se od dopoledne vystřídali domácí djent metalcoroví Stellaris, rázní a syroví Unearth, dechberoucí psychedeličtí post-rockoví Solstafir, během jejichž show se na pevnost snášel déšť, anebo zda opanovat zadní část festivalového areálu a na Kal Stagi si vychutnat Tension Control, kteří jsou nejen v domovském Německu synonymem EBM.

 
  

 
  

 


A nadto na Bastion zhlédnout vždy sarkasticky humornou a současně rozjařenou Insanii anebo se na témže místě ještě naposledy pokochat Postapo Convoyem, který se na celých pět dní zabydlel v Bastionu X a vytvořil si zde své postapokalyptické obydlí inspirované Šíleným Maxem.

Na Obscure stage ve večerních hodinách vtrhli Die Krupps, kteří jsou jasnou volbou pro všechny fanoušky Rammstein. A ti nejotrlejší vydrželi na téže stagi až do závěrečné formace, kterou byli svérazní Nekrogoblikon se svým zeleným hrbatým maskotem s prsty největšího odpůrce Vánoc - Grinche. Obskurní melodic death metal, pro nějž snad ani neexistují adekátní slova, ale je potřeba jej zažít.

Brutal Assaut má stále co nabídnout, stále kam růst a stále je studnicí k objevování nových formací. A letošní oslavou 25. výročí fanouškům a současně také sobě dokázal, že v metalovém městě, ve které se Jaroměř v srpnu proměňuje, lze pod intezivní hudební palbou bez větší újmy pobývat pět, s neoficiální warm-up party v Nároďáku i šest dní. Brutal Assault je zkrátka pojem a je dobře, že roste ve všech směrech.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení