FOTO: Palaye Royale přivezli standardně dobrou show. Bohužel hráli před poloprázdnou halou

Vydáno: 14.08.2022 18:30 - Karolína Klenková

Sejde se česká rock / core kapela, kanadský rapper a extravagantní rock'n'rollová kapela, co dělá trochu do ema... Ne, tohle není začátek nějakého vtipu, ale realita posledního koncertu Palaye Royale v Malé sportovní hale v Praze.
Po zrušení prvního ročníku nového festivalu SodaPop si jeho pořadatelé z týmu Rock For People dali za cíl přivézt co nejvíc z původních interpretů alespoň v rámci koncertů. Výsledkem této snahy bylo i setkání této (nejen hudebně) nesourodé trojice pod jednou střechou.

Na pódiu se tak s headlinery Palaye Royale vystřídali Hradečáci Glad For Today s trochu ušitahajícími vokály a soundcloudová hvězda bbno$, která kromě rapování předčítala z české kuchařky, twerkovala na Jožina z bažin a ještě se podělila o stage s fanoušky. Vzhledem k žánrové nejednotnosti měl support různý úspěch a obzvlášť na bbno$e část diváků divoce pařila a druhá na svých telefonech tlačila očima čas. Zpěvák si ale uvědomoval, na jakém koncertě se to ocitl, a nabídl rockerům v publiku alespoň cover klasiky "Mr. Brightside" od The Killers jako jakousi dýmku míru.


Palaye Royale už naštěstí bavili všechny. Malá sportovní hala byla sice zaplněná jen z poloviny, ale nadšení fans z prvních řad (přinejmenším) pařili jak o život. Euforie pražské The Royale Council (fanouškovská základny Palaye Royale) byla pochopitelná - kapela oznámila, že na koncertě poprvé zahraje naživo hromadu songů z chystané desky "Fever Dream", a svůj slib splnila. Kluci si pro Prahu přichystali všech pět dosud vydaných songů, včetně jen pár týdnů staré, stejnojmenné "Fever Dream".

Kromě nových songů přivezli kapelaPalaye Royale i nálož už zajetých, ale kvalitních prvků, na které jsme z jejich show zvyklí: energičnost a živelnost sobě vlastní, šplhání po konstrukci pódia, crowdsurfing, mávalo se vlajkami a rozdávaly se květiny. Remington Leith prokázal překvapivou obeznámenost s pražským děním a popřál Praze pěkný Pride Week.

Přece jen se ale tahle show od předchozích dvou v něčem lišila - úvodní skladbou se stala operní árie, ikonické světelné logo kapely nahradila obří malba. A piano, u kterého se střídali Remington s Emersonem, stálo tentokrát stranou na pódiu a nebylo centrem dění. V kapelní sestavě také (bez vysvětlení) chyběla nová basistka Jennie Vee. Překvapilo i přeskočení hitu "Don't Feel Quite Right" a obvyklé zakončovačky "Ma Chérie". Celkově koncert působil hodně svižně a krátce, a přestože se Emerson Barrett i Sebastian Danzig po skončení vrátili do davu, aby mohli rozdávat úsměvy a fotky, nabízela se otázka, zda byla kapela zcela ve své kůži.

Jinak ale byla show téměř srovnatelná s tou předchozí, kterou u nás Palaye Royale předvedli pět měsíců zpátky. Zamrzela jen nízká účast na jinak vydařeném koncertě. Palaye Royale ale naštěstí patří k těm vzácným interpretům, kteří se upřímně těší z každého fanouška, a z jejich nižšího počtu si nic nedělali. A aby dali náležitě najevo, jak moc mají Prahu rádi a jak si pražských fanoušků váží, oznámili kluci rovnou další koncert v Malé sportovní hale na 20. ledna 2023 a zavtipkovali (nebo snad slíbili?) že do Prahy dorazí už o týden dřív. Takže se máme na co těšit!

Před koncertem jsme s kapelou pořídili rozhovor. Chystáme ho pro vás ještě během srpna.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení