Zoltan Bathory (Five Finger Death Punch): Chtěli bychom dosáhnout toho, co se povedlo Queen

Vydáno: 03.09.2022 10:10 - Ondra Weisbauer

Co si budem, po 17 letech a devíti studiových albech byste si řekli, že se Five Finger Death Punch už dávno našli, stvořili si vlastní ikonický zvuk a jeho se můžou držet ještě dalších pár dekád. Dle kytaristy Zoltana Bathoryho to tak ale zdaleka nebude.
Kytarák a zakladatel FFDP se na budoucnost kapely dívá, jako na velkou příležitost podepsat se na světě nejen jako "ta další velká metalová kapela", ale vzhlíží k soběstačnosti bez kategorizování, jak řekl v rozhovoru o nejnovější desce "Afterlife" pro Metal Hammer.

"Toto je devátá nahrávka a v tuto chvíli každý ví, kdo jsme a jak zníme. Je velmi obtížné dosáhnout charakteristického zvuku, ale když už ho máte, nemáte co dál dokazovat a umožňuje vám to odvážit se dál. Vezměte si třeba Queen - Queen nemůžete kategorizovat, a přesně to je místo, kde chceme být, protože tak můžeme dělat cokoliv."




"Myslím si, že tahle deska to všechno teprv odstartuje. Umělci to v tomhle nemají snadné, protože stejně jako chcete být svobodní, je tu všechno to očekávání podle toho, co lidé už znají a vy se nastavíte jako: 'Mám všechny tyhle hity, takže to musím pořád opakovat, protože to funguje.' To je důvod, proč jsem zmínil Queen, protože těm klukům to nedalo - psali a hráli, co chtěli. To je tak upřímné, jak jen hudba může být."

Album "Afterlife", které již přineslo titulní skladbu "IOU", "Welcome to the Circus" a "Times Like These" vyšlo 19. srpna.


Five Finger Death Punch - Welcome To The Circus (Official Lyric Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení