Chcete ušetřit? Sestavte si kytaru z IKEA!

Vydáno: 25.08.2022 09:15 - Ondra Weisbauer

Ne, tohle není reklama švédskému obchodnímu řetězci, ale příběh muže, který si nástroj opravdu vyrobil pouze z materiálu několika nábytkových kusů z Ikei. Postačí vám postel, jídelní souprava, slovník švédštiny (nebo hudba Sabaton) a imbus.
Nápad na kytaru dostal Youtuber tchiks guitars, když vytvářel repliku nástroje Briana Maye (Red Special), o jejíž výrobě bude jeho další video na YouTube. Při práci na Red Special se zamyslel, jak by mohl navrhnout a postavit kytaru od píky, pouze s použitím věcí, které má okolo sebe. To co začalo jako neškodné zamyšlení, nakonec vedlo k výrobě nástroje komplet z nábytku.

Krk kytary je vyroben z dětské postýlky jeho dcery, postýlky STUVA, tělo kytary je vyrobeno ze židle HENRIKSDAL a police LACK, hmatník je vyroben z police na obrázky MALERAS. Knoflíky vytvořil kytarář z prkénka APTILIG, výstupní desku jacku z kliky dveří LILANGEN a knoflíky na popruh z držadel šuplat KALLAX.

Elektroniku a struny si tschiks samozřejmě ke kytaře koupit musel. Ve videu níže se můžete pokochat výrobním procesem i následným zvukem. Za nás dáváme rozhodně palec nahoru. Krásná práce!


The ultimate IKEAHACK : I made a GUITAR using IKEA furniture (including Neck & Fretboard!)
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení