FOTO: Skin je bohyně. Skunk Anansie jsou i po téměř třiceti letech stále na vrcholu

Vydáno: 13.07.2022 10:10 - Petr Adámek

Skunk Anansie se po covidové pauze ukázali v moravské metropoli. Že je banda kolem holohlavé ďáblice Skin naživo naprosto špičková, už dobře víme s předchozích shows v Česku, a platilo to i v Brně. Tentokrát byl ovšem koncert ozvláštněn jejími zdravotními problémy.
Skin hned v úvodu přiznala, že ji po dlouhém a náročném turné trápí potíže s hlasivkami a během setu se dokonce svěřila, že poprvé v kariéře zauvažovala, jestli bude vystoupení vůbec schopná dokončit. Publikum ji snaživě vyburcovalo, přesto byla zpěvačka ze situace natolik frustrovaná, že se dokonce na její tváři objevily slzy a zbytek bandy ji musel přímo na pódiu utěšovat. Nutno ale říct, že na jejím výkonu nebyla hlasová indispozice příliš znát a co ji možná chybělo v hlase, dorovnala svoji všepohlcující energií. Stejně tak zbytek bandy s doprovodnou zpěvačkou.

Během koncertu se Skin i s mikrofonem opakovaně vydala mezi lidi, jednou dokonce vlastním tělem roztočila v předních řadách skromný circle pit. Zazněl průřez kompletní tvorbou včetně pecek "Hedonism (Just Because You Feel Good)", "Weak", "Twisted (Everyday Hurts)" nebo "My Ugly Boy". Po konci vystoupení se banda dlouhé minuty vroucně loučila a mužská část sestavy se pak dalších několik destek minut fotila a podepisovala u stánku s merchem.

Koncert se přesunul z původně plánovaného prostranství před Hradem Špilberg do velmi útulného Sona. Příjemnou půlhodinkou s chytlavou a inteligentní kytarovou muziku potěšili předskakujcí November 2nd. 



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení