FOTO: Fajtfest znovu ožil. První den vybombili Knocked Loose a Deez Nuts

Vydáno: 08.07.2022 19:50 - Min Strife

Fajtfest 2022 oficiálně odstartoval. Z kempu se ozývá muzika od jednotlivých stanových městeček a z hlavní stage nám servírují mnohem hlasitější kulisu v podobě Rammstein, Linkin Park a spousty dalších interpretů, které si broukáme, i když nechceme.
Čtvrteční program otvírají Britové Final Words. Čtyřčlenná partička má na Fajtfestu svoji premiéru. Během domácích Anime Torment se v moshpitu dokonce objevily i cosplaye. Létaly vzduchem nejen vlasy, ale i chundelaté ocásky a dokonce se objevila první wall of death!
Fronty na pivo se prodlužují, ve stánku opodál se tetuje (pro tetovačku si došel i frontman z Deez Nuts) ve velkým tetuje a stejně tak vznikají i další čerstvé haircuty.

Během gigu No Face No Case se kope, lítá všemi směry, zvedá se prach a všichni řádí všemi směry. Kapela místy tak trochu připomíná Electric Callboy.


Počasí nám nepřeje a prší. Spousta lidí proto zůstává skryta pod střechou a prostor pod pódiem je v režii fotografů. Přestože se zpěvačka pětičlenné bandy The Tex Avery Symdrome snažila nalákat lidi blíže, moc úspěch neměla.

Tchert. Dream team okolo Toma ze Skywalker, kousek ze Silent Generation. Další články z MAAE a Horrible Creature. Na fajťaku to byla jejich premiéra. Bylo to temný a na svůj debut víc než slušná účast.

Před The Oklahoma Kid se to pod pódiem konečně hezky zaplnilo. Kapela dokonce zahrála i songy z nového alba, které vyšlo teprve před měsícem. Díky moshpitu se obecenstvo drží víc stranou a zábrany jsou vlastně furt volné, pokud se tu neobjeví opravdu skalní fanoušek.

Moscow Death Brigade, rychlé, svižné, hodně zajímavé. Lidi už od stage ani neodcházeli, spíše se přibližovali k zábranám kvůli Deez Nuts z Austrálie. Austrálie má spoustu hudebních pokladů a tahle kapelu mezi ně jednoznačně patří. I přes výpadek mikrofonů a deště, kvůli čemuž musela být show pozastavena, nikdo od pódia neutekl a po pár minutách se vesele jelo dál. Dokonce jsme se dočkali i crowdsurfingu.

U Knocked Loose, kteří si na Fajtu střihli premiéru, vynikala světelná show i nasazení frontmana, který poskakoval ze strany na stranu a snažil se obsadit každý kousek pódia. Uprostřed davu se moshovalo i "circlepitovalo". Parádní zážitek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení