FOTO: FajtFest odstartoval večírkem ve Skibaru, díky Depression Island z něj lítaly třísky

Vydáno: 07.07.2022 19:40 - Min Strife

Jelikož mi Rock for People nestačil a tak jsme se rozhodli vyrazit na Fajtfest už o den dřív. Festival je moje premiéra, ať už z pohledu návštěvníka, tak i z pohledu reportéra. Čéká tu na mě hromada kapel, které vůbec neznám.
První kapelou rozehřívacího, "nultého" dne byli FilthyMinds z Brna a jejich melodický hardrock. Pobízet publikum rozhodně nemuseli a v miniaturním Skibaru se pohazovalo hlavami do rytmu už od počátku. Téměř místní Bad Victims jsou rozhodně zajímavá formace, poutavá je zejména kapelní vizáž.

Hned zkraje večera nechyběla tradiční "lyžovačka". Kdo ví, ví. V křesle kočovních barberů Die Hard se stále někdo střídal, stejně tak i v tom tetovacím, odkud si už první den odnesly kérku Fajtfestu minimálně tři lidi.

Díky deathmetalovým Diligence rozvířila chlapskou komunitu ve Skibaru žena za mikrofonem. Rozhodně bylo znát, že holka za mikrákem vždy přitáhne publikum. Co frontmanka nevytáhla svoji tělesnou výškou, doháněla svými vokály a publikum ji to dost aktivně vracelo. Výrazným oživením byli už známý Deprešáci (Depression Island). Moshovalo se hned od začátku. Už takhle tam bylo málo místa a s moshema? Ještě míň! Frontman Martin "Kráty" Krátoška se nejednou dostal do role otloukánka mezi lidmi a Skibar mohl prasknout.

Na rozehřívací den šlo o celkem slušnou party a nemůžem se dočkat, až se Fajtfest rozjede na 101%.


 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení