FOTO: Věčně zachmuřený Jerry Cantrell se na pražském koncertě dokonce usmál

Vydáno: 02.07.2022 20:10 - Petr Adámek

Když jsme s kytaristou kultovních Alice in Chains dělali vloni na podzim rozhovor do našeho spřáteleného magazínu Spark, jevil se jako ten největší mrzout na planetě. Když ale před pár dny dorazil do Prahy s aktuální sólovkou "Brighten", přece jenom se chvílemi rozzářil.
Jerry přijel do hlavního města s parádním doprovodem. O hlavní vokály se s ním dělil Greg Puciato, jehož známe třeba z vyhasnuvších The Dillinger Escape Plan nebo aktuálně Killer Be Killed, The Black Queen a dalších projektů. Druhou šestistrunku pak obstaral kytarista a producent Tyler Bates, který makal s Marilynem Mansonem nebo Bush, a za bicí usedl Gil Sharone (taktéž The Dillinger Escape Plan a Marilyn Manson). Hodně slušná skvadra!




Setlist Cantrell šikovně namíchal napůl ze svých třech sólovek a napůl z prověřených kousků své slavné formace. Zazněly takové parády jako "Them Bones", "No Excuses", "Man in the Box", "Would?" nebo "Rooster". K Jerryho překvapení se ale publikum několikrát rozezpívalo i v rámci skladeb z jeho sólové tvorby, což překvapenému muzikantovi vykouzlilo úsměv na tváři.

Na koncert dorazilo zhruba sedm stovek lidí, předskakoval Electric Enemy z Londýna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení