Jerry Cantrell: „Moje sólová tvorba versus Alice in Chains? Žádný rozdíl“

Vydáno: 28.06.2022 10:00 - Petr Adámek

"Od dětství jsem věděl, co znamená být rockovou hvězdou. Věděl jsem, že to znamená dělat hudbu, kterou budou lidi zbožňovat, a díky tomu moct cestovat po celém světě. Přišlo mi to kurevsky skvělý," říká Jerry Cantrell, kytarista Alice in Chains. Už 29. června přijede do Prahy se svojí sólovou tvorbou.
Kytarista legendárních Alice In Chains dostal v loňském rozhovoru pro magazín Spark otázku, ke které skladbě z éry Alice in Chains Laynea Stayleho a ke které z éry Williama DuWalla má nejhlubší vztah. "Na tuto otázku neodpovím, to je jak kdybych se měl rozhodovat, které ze svých dětí mám nejradši. Všechny ty skladby jsou skvělé a jedinečné a jsem na ně na všechny pyšný. Vznikaly v odlišných životních etapách s přispěním dvou velmi odlišných lidí. Nechtějte po mně, abych vytáhnul na světlo jednu skladbu s Laynem a jednu s Williamem a pokoušel se je srovnávat," odpověděl.




V roce 1998 se Cantrell postavil na vlastní nohy a poprvé se pustil do vlastního projektu. "Popravdě bych řekl, že jsem nepociťoval žádný výrazný rozdíl. Je jasné, že posun doprostřed pódia s sebou nese i zvýšenou pozornost, ale jinak se prakticky nic nezměnilo. Nadále jsem byl kytaristou, nadále jsem byl skladatelem, nadále jsem zpíval a nadále jsem si užíval nevšední harmonie a prostředí skupiny s vícero zpěváky. S Laynem jsme do té doby nalezli jedinečný vztah a čím déle jsme spolu tvořili, tím více jsem se zaobíral zpěvem. Jediným rozdílem je tedy samotný fakt, že na pódium nevstupuju jako součást Alice in Chains, ale jako frontman vlastního projektu," uvedl Jerry.

Hudebník přijede do České republiky se svým sólovým projektem už 29. června. Představí se v pražském Lucerna Music Baru v Praze. Vstupenky za 690 Kč + poplatky jsou stále k dispozici na webu Lucerna Music Baru a GoOut.cz. Vstupenky na místě vyjdou na 790 Kč.
 

Jerry Cantrell - Brighten (Official Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení