Holding Absence (konečně) míří do Prahy, předvedou padesát odstínů emocí

Vydáno: 25.06.2022 09:40 - Petr Adámek

Po mnoha odkladech a prakticky s dvouletým "zpožděním" se v Česku zastaví vynikající britská sestava Holding Absence. Poslední červnové pondělí, tedy 27. června, na ně čeká pražské Futurum.
Holding Absence fungují teprve od roku 2015 a za sebou dosud měli jedno split EP s krajany z britských ostrovů Loathe a eponymní debutovou nahrávku. Už na ní naplno předvedli svůj arzenál: upřímnost, uvěřitelnou rozervanost, plný vagón emocí a také drahokam v podobě zpěváka Lucase Woodlanda, jehož hrdlem to vše teklo ven.



Vynikající formu velšské sestavy podtrhla loňská řadovka "The Greatest Mistake of My Life". Ta nadále ukazuje kapelu jako partu kluků, kteří nic nepředstírají, za nic se neschovávají a ze všeho nejvíc se potřebují vyřvat a vyhrát ze svých bolístek. Středobodem nahrávky jsou opět nahusto natlakované emoce, na čemž má lví podíl znamenitý Lucas za mikrofonem.

Oproti debutu ale kapela dozrála do stádia, kdy se netočí pouze kolem jediné emoce - lásky - ale prozkoumává mnohem širší spektrum pocitů. Jsou tu skladby o oslavě života čelícímu tváří v tvář smrti, o skrývání depresí nebo o frustraci z každodenní monotónnosti a boření vlastních snů. Není to album "pro holky", jak tvrdí zlí jazykové; je to album pro kohokoliv, kdo to občas cítí podobně a nestydí se to přiznat.

Ochutnat tohle vše naživo budete to moc už 27. června v pražském Futuru. Jako domácí lokální support vystoupí Define Me a Safecourse. Lístky ještě jsou.


Holding Absence - Afterlife (OFFICIAL MUSIC VIDEO)













DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení