Jerry Cantrell (Alice in Chains): „Rád míchám temnější i světlejší barvy“

Vydáno: 23.06.2022 15:30 - Petr Adámek

Americký kytarista, zpěvák, skladatel a zakládající člen legendárních Alice In Chains Jerry Cantrell přijede do České republiky. Představí u nás svůj aktuální počin sólový počin "Brighten". Do diářů si pište: 29. června, Lucerna Music Bar, Praha.
Poslední Cantrellova sólová deska "Degradation Trip" vyšla před dlouhými dvaceti lety. Jak se muzikant dívá sám na sebe s odstupem dvou dekád? "Na to asi nedokážu odpovědět. Popravdě nemám potřebu srovnávat sebe v aktuálním čase se sebou samotným v roce 2002 anebo v jakémkoliv jiném čase. Ze svého nového alba mám opravdu radost, ale 'Degradation Trip' je pro mě neméně důležitý počin, který mě hodně posunul jako autora. Každá deska vlastně slouží jako jakási časová kapsle, zachycení určitého momentu v životě umělce, čím je zrovna ovlivněn a v jakém životním rozpoložení se nachází. Je to nikdy nekončící cesta. Dnes nežiju život, který jsem žil v roce 2002, a v roce 2025 nebudu žít život, který žiju dnes," uvedl muzikant v rozhovoru pro magazín Spark.

Rozdíl mezi svojí současnou a předchozí tvorbou on sám nepociťuje. "Nemyslím si, že by ve stylu, jakým jsem psal skladby dřív a jakým píšu teď, byl nějaký rozdíl. Určitě mají odlišnou náladu, je to přece jenom unikátní deska se skladbami, které nikdy předtím neexistovaly. Je ale nepřesné něco odvozovat ve smyslu 'natočil jsi rozzářenou desku, takže se máš dobře.' Pro mě to znamená, že posluchač neposlouchá dostatečně pozorně, aby porozuměl textům. Rád míchám různé polohy dohromady, tedy temnější i světlejší barvy."

Vstupenky za 690 Kč + poplatky jsou stále k dispozici na webu Lucerna Music Baru a GoOut.cz. Vstupenky na místě vyjdou na 790 Kč.


Jerry Cantrell - Brighten (Official Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení