FOTO: Ivan Mládek na Rock for People zažil ukázkové moshpity, jeho jméno skandovaly tisíce hrdel

Vydáno: 18.06.2022 16:40 - Dominik Šidlo

Tohle by se na žádném jiném festivalu nestalo. Nestor Ivan Mládek, jenž před pár měsíci oslavil osmdesátiny, přivezl na Rock for People svůj banjo band a fanoušky posadil na prdel. Doslova.
Páteční návštěvnost byla výrazně vyšší než ostatní dny, konečně se mohli dostavit i ti pilně pracující. Solidní odpolední party rozpoutali domácí metalcorovci Severals, na než žánrově velmi plynule navázali britští Caskets.




O nezapomenutelný zážitek se postarala domácí legenda Ivan Mládek. V doprovodu muzikantů s dalšími banji a také herečkami a zpěvačkami, které můžeme znát z některých jeho někdejších televizních pořadů, předvedl ve velkokapacitním stanu show, kterou až do konce Rock for People nepřekoná nikdo. Ani Green Day ne. Před pódiem se sborově zpívaly refrény známých odrhovaček jako "Jez" nebo "Jožin z bažin", mohutně moshovalo, ve vzduchu se objevili crowd-surfeři a dokonce došlo i na stále oblíbenější "veslovačku" na zemi. Stan se několikrát rozburácel hromovým skandováním "Ivan Mládek". Tohle v životě nezažil.

Na stejném pódiu, kde ještě před pár momenty děda Mládek úřadoval, o pár chvil později rozjeli suverénně nejdivočeší pařbu festivalu Japonci Crossfaith. Wall of death od pódia až ke zvukaři se nevidí každý den. S celou bandou jsme navíc pořídili rozhovor, na který se můžete těšit v příštích týdnech.

Ucházející, ale nesvou nejlepší českou show předvedli také švédští Imminence. Koncert se jim sice povedl, kapela jejich velikosti se však mnohem lépe užívá v rozumně velkých klubech než na festivalech.

Velmi rázně si slovo urvali i britští Yonaka. Před týdnem se představili jako support Evanescence v Praze a teď se postarali o jeden z nejúdernějších výstupů dne.

Páteční headlineři Fall Out Boy, jež se za téměř dvacet let své existence poprvé ukázali v České republice, předvedli solidní hudební výkon, bohužel však jen a pouze ten hudební. Fanoušci si nejspíš vzpomněli na Oliho Sykese, když kapela prohlásila, že jsou rádi v Praze a že Praha je nádherné město. I přesto však mohli zarytí fans odejít z koncertu spokojeni, hity zazněly a banda se snažila zaujmout, byť se prezentovala "americky" přezíravou atmosférou.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení