FOTO: Absťák uhašen! Plnou verzi Rock for People odstartovali Biffy Clyro

Vydáno: 16.06.2022 11:55 - Dominik Šidlo a Čestmír Jíra

Tři dlouhé roky jsme si museli počkat na plnohodnotný ročník festivalu Rock for People. Letos konečně nadešel čas, kdy nakopeme koronaviru ksicht, Rock for People je zpátky a silnější než kdy dřív.
Pořadatelé nekecali, když na loňském "záchranném" ročníku slibovali, že ten nadcházející bude tím největším, jaký se kdy uskutečnil. Už jen přidání jednoho celého festivalového dne svědčí o tom, že svůj statement mysleli vážně.




Úvod fesťáku obstarali v nejparnější hodiny punk rockoví divoši Trash Boat a jednalo se o jeden z nejnabitějších setů dne. Kloubouk dolů vzhledem k času, kdy borci hráli. Vyšvihlo se i emo rockové duo Hot Milk.

Těžko říct, co chybělo koncertu Wolf Alice, publikum však reagovalo spíše vlažně. Naprosto suverénně naši zemi a metalcorovou scénu jako takovou odreprezentovali Skywalker, kteří si naprosto podmanili stage a z hlediska tvrdé hudby i celý festivalový den. Za zmínku rozhodně stojí i vystoupení alternativní trojice The Hara, která si odnáší pomyslnou trofej za nejbizárnější party.

V pozici headlinerů prvního festivalové dne dorazili Biffy Clyro. Jejich výkon, jak již bývá zvykem, nepozbyl ani jedinou jednotku energie. Pánové nechali na pódiu všechno a nazpět se jim dostaly chorály nadšeně zpívající jejich refrény.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení