Využívají Kiss playback? Chyba na nedávném koncertě odhalila, že ano

Vydáno: 10.06.2022 21:10 - Ondra Weisbauer

Přednahrané doprovodné vokály zpěváka a kytaristy Paula Stanleyho byly omylem odhaleny 6. června v songu "Detroit Rock City" na koncertě v belgických Antverpách. Ironií osudu před lety jiný z členů KISS playback rázně kritizoval.
Takže co se vlastně stalo? Rytmická chyba bubeníka způsobila drobnou časovou komplikaci, která nakonec vedla ke dřívějšímu vystřelení pyrotechniky a spuštění přednahraného hlasu. Paul Stanley se to ještě snažil zachránit, ale pozornější fanoušci vepředu to zkrátka nemohli přehlédnout. 




Faktem ovšem stále zůstává, že samotný baskytarista Gene Simmons je odpůrcem playbacku a kapel, jež ho používají a nepřiznají to, jak sám řekl v roce 2015 pro australský News.com: "Mám problém s tím, když si kapela účtuje 100 dolarů za koncert a přitom používá doprovodné nahrávky. Je to jako s přísadami v jídle - pokud je na etiketě jako první složka potravin nadepsán cukr, je to alespoň upřímné. Za mě by mělo být na každém lístku takových kapel nadepsáno '30 až 50 procent show je možné, že za nás bude zpívat playback.' Není to o tom ho používat, jde o tu upřímnost a čestnost to přiznat."

Osudný moment si můžete prohlédnout rovnou z několika úhlů na níže přiložených videích. U nás se rockové legendy ukážou už 13. července v pražské O2 Areně.


KISS : Total Lip Sync Fail in Antwerp Belgium 6 June 2022 4K

Kiss - Detroit Rock City - Live @ Antwerps Sportpalais - Antwerp - 06/06/2022


KISS @ Sportpaleis Antwerpen 06/06/2022 - Detroit Rock City



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení